середа, 09 травня 2012 14:38

"Європа не терпітиме подвійних стандартів в Україні" - Томенко

"Європа не терпітиме подвійних стандартів в Україні"  - Томенко
Микола Томенко. Фото: segodnya.ua

Європа відвісила українській владі ляпаса. Про це кореспонденту Gazeta.ua сказав віце-спікер Микола Томенко, коментуючи перенесення саміту у Ялті.

"Я це називаю уроком виховання українській владі. Він матиме ефект попередження. Європейська спільнота попередила владу, що політика подвійних стандартів не сприйматиметься у світі. Ніхто не буде приймати Януковича, який розповідає, що парламент не може проголосувати, а сам нічого не робить. Всі прекрасно знають, на що впливає президент. Це своєрідний ляпас президенту та його команді."

За словами Томенка, це вперше в історії відбулося фактичне скасування саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича та Ялтинський саміт проігнорував вже 14-й президент

"Я думаю, що європейські програми та проекти, які були заплановані, найближчим часом будуть згорнуті. Я маю на увазі підписання Угоди про євроінтеграцію. Для мене очевидно, що політики бойкотуватимуть Євро. І це абсолютно правильно. Хоча наш підхід - "бойкот владі, а футбол - народу". Бойкот владі через неприїзд керівників держав - абсолютно справедливий."

Також Микола Томенко вважає, що це не останній крок Європи.

"Головне питання, який висновок з цього зробить Янукович. Поки що я не бачу адекватного розуміння ситуації. Вони ще не зрозуміли, що очолюють державу, з якою ніхто не рахується, яку не вважають прогнозованою, з якою не можуть вести діалог. Подивимося, які будуть оцінки президента і міністра закордонних справ. Бо ті, хто в другому ешелоні - не передають реального розуміння. Сьогоднішня ситуація показує, що українська влада веде неправильну політику."

Зараз ви читаєте новину «"Європа не терпітиме подвійних стандартів в Україні" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути