понеділок, 18 квітня 2011 18:39

Євросоюз хоче наблизитись до України цього року

Євросоюз хоче наблизитись до України цього року

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що сьогодні Євросоюз та Україна підтвердили "твердий намір" завершити переговори щодо Угоди про асоціацію впродовж цього року.

Як повідомила прес-служба президента України Віктора Януковича, Баррозу зазначив, що перед ЄС та Україною стоїть дуже багато завдань.

"Особливо відповідальними є ті питання, які стосуються поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі", – додав президент Європейської Комісії.

Водночас, говорячи про співпрацю в енергетичній сфері,  він зауважив, що сьогодні між Україною та ЄС було підписано важливу угоду.

"Щойно ви стали свідками підписання угоди про співпрацю у сфері ядерної безпеки, яка передбачає надання коштів у розмірі 48 мільйонів євро.  Це іще раз підтверджує, що Європейський Союз рішуче налаштований підтримувати усі питання, які стосуються фізичного захисту у сфері ядерної безпеки", – підкреслив Баррозу.

За його словами, цей візит дав можливість ще раз підтвердити готовність обох сторін рухатися у напрямку впровадження програми співпраці.

"У 2011 році Україна відзначає двадцяту річницю своєї незалежності, і ми  також хочемо, щоб цей рік став тим роком, коли Україна і ЄС наблизяться одне до одного. Україна для нас – це не просто країна, яка знаходиться на кордонах з ЄС, це наш ключовий сусід, і це наш спільний партнер. Ми вважаємо Україну членом європейської родини народів", – наголосив  президент Єврокомісії.

Нагадаємо, сам Янукович прогнозує, що Угоду про асоціацію з ЄС буде підписано у грудні поточного року.

Візит президента Єврокомісії в Україні триватиме два дні. Планується, що Жозе Мануель Баррозу проведе зустрічі з представниками влади та опозиції. Крім того, чиновник візьме участь у конференції, присвяченій 25 - й річниці Чорнобильської катастрофи.


Зараз ви читаєте новину «Євросоюз хоче наблизитись до України цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути