пʼятниця, 15 квітня 2011 14:42

В МЗС побачили важливий політичний сигнал від ЄС

В МЗС побачили важливий політичний сигнал від ЄС

Візит президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу на заходи, присвячені річниці Чорнобильської аварії стане важливим політичним сигналом підтримки Києва Брюсселем.

Таку думку висловив глава місії України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Сам по собі цей візит - важливий політичний сигнал того, що Україна є важливим партнером для ЄС, і друге, що візит важливий з точки зору демонстрації Європейським Союзом підтримки європейських прагнень України в період завершення переговорного процесу щодо Угоди про асоціацію", - сказав дипломат.

За словами Єлісєєва, під час візиту Баррозу будуть обговорені питання "надання Україною подальшої фінансової підтримки", в тому числі для виконання положень Угоди про асоціацію.

"Це буде гарною можливістю обговорити ці питання і висловити нашу позицію", - пояснив український посол.

Єлісєєв також зазначив, що участь президента Єврокомісії в чорнобильських заходах - це прояв солідарності з Україною в боротьбі з мінімізацією наслідків аварії на ЧАЕС, з громадянами України, які постраждали внаслідок цієї аварії.

Він також вважає, що даний візит "буде свідченням того, що Єврокомісія готова допомогти у вирішенні комплексу чорнобильських проблем".

Раніше повідомлялось, що президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу відвідає Україну з офіційним візитом 18-19 квітня. За даними прес-служби ЄК, він, зокрема зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем. Під час зустрічі серед іншого будуть обговорені питання щодо поточної політичної ситуації в Україні, верховенства права...

Зараз ви читаєте новину «В МЗС побачили важливий політичний сигнал від ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути