пʼятниця, 08 квітня 2011 14:37

В МЗС клянуться, що Україна не пожертвує ЄС заради російського проекту

В МЗС клянуться, що Україна не пожертвує ЄС заради російського проекту

Співпраця України з Митним союзом не відбуватиметься за рахунок переговорів з ЄС про створення зони вільної торгівлі.

Про це після завершення засідання ради глав держав СНД сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Це (співпраця з Митним союзом - Ред.) не відбуватиметься за рахунок наших переговорів щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС", - сказав він.

За словами дипломата 7 квітня відбувся черговий етап переговорів у Брюсселі щодо створення Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС і вони "дали досить непоганий, позитивний результат".

"Тому ми не бачимо ніякого протиріччя як у тому, що ми намагаємося досягти в Брюсселі, так і в наших переговорах з державами - партнерами, з якими нас об'єднують дуже широкі економічні зв'язки", - заявив міністр.

За його словами, озвучена президентом України Віктором Януковичем формула "3+1" визначить основи співробітництва України з Митним союзом.

"Природне прагнення Україні максимально вирішити всі питання, які виникають у зв'язку зі створенням нашими найближчими сусідами і партнерами Митного союзу, як раз і вкладено у формулі, яку оголосив президент вчора в своєму посланні", - сказав Грищенко.

За його словами, мова йде про те, щоб домовлятися на основі загальноприйнятих підходів про доступ українських товарів, про співпрацю та створення умов для "ефективного співробітництва, яке у нас розвивається з багатьох напрямків, зокрема і щодо співпраці між різними підприємствами, які залежать один від одного".

Міністр також зазначив, що Київ сподівається на підписання найближчим часом угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД.

Раніше уповноважени Кабміну з питань СНД Валерій Мунтіян не виключив, що Україна може приєднатися до митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС клянуться, що Україна не пожертвує ЄС заради російського проекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути