четвер, 07 квітня 2011 21:10

"Регіонал" розповів, чому не відкидають можливість вступу у Митний союз

"Регіонал" розповів, чому не відкидають можливість вступу у Митний союз

Україна не відкидає можливість співпраці з Митним союзом з Росією, Білоруссю і Казахстаном, щоб не конфліктувати з РФ.

Такий висновок можна зробити зі слів народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника в ефірі телеканалу ТВі.

"Президент сказав, що в основі всіх наших рішень повинен бути національний прагматизм. Росія не хоче, щоб ми були членом НАТО, бо виникне певна конфліктність. Поки що краще мати статус позаблокової держави, бо це краще ніж вступити у конфлікт з однією стороною. Розумію, що ми вибрали європейський вектор, але й в переговорах з Росією, Казахстаном і Білоруссю ми повинні казати, що зробили вибір – ми вже в СОТ. З цим фактором потрібно рахуватися", - підкреслив він.

За словами нардепа, доведеться шукати компроміс, тому що "ми є вагомим гравцем в Європі і Україна проводить самостійну політику. Політика національного прагматизму повинна бути основою".

Олійник зазначив, що зараз тривають переговори як з Європою, так і з Росією.

"Очікуємо приїзд прем'єр-міністра Володимира Путіна з якимись пропозиціями. Нам його треба послухати, а потім запитати, що нам робити із СОТ. Ми звідти будемо викинуті, якщо підемо у Митний союз, а ви хочете туди йти. Це що ленінська робота крок назад, а два вперед? Вона не проходить. Якщо Росія говорить, що вживатиме якихось заходів у разі підписання зони вільної торгівлі з Європою, то напевно і ми скажемо, що ми так потрібні вам, як і ви нам. Ми потрібні Росії, тому що там є продовольча проблема, проблема робочих рук. Це нормальний діалог, який має вестися між сторонами, щоб знайти консенсус", - наголосив "регіонал".

Він додав, що позиція, коли Євросоюз і ніяких переговорів з Митним союзом не будемо вести – це не прагматизм, а конфліктність.

Як відомо, під час виступу у Верховній Раді президент Віктор Янукович сказав, що розглядається питання співпраці України з Митним союзом.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, чому не відкидають можливість вступу у Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути