понеділок, 12 грудня 2022 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонський міністр пояснив, від чого залежить членство України в НАТО

Естонський міністр пояснив, від чого залежить членство України в НАТО
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу сподівається, що для України дорога у НАТО буде коротшою. Фото: eastnews.ua

Захід не повинен казати, що членство України в НАТО призведе до ескалації з Росією.

Членство України залежить від консенсусного рішення країн-членів, сказав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу в інтерв'ю ТСН.

"Я вже говорив, що це не питання "чи", це питання "коли" і "як". Тому що, "чи" – ми б уже могли бачити Україну як майбутнього-члена НАТО, і на це питання вже дали б відповідь 14 років тому в комюніке лідерів країн-членів НАТО Бухарестської зустрічі. Але, "коли" і "як", — це вже домашня робота нашого покоління західних політиків. Кожен прекрасно розуміє, українці розуміють, всі країни-члени НАТО розуміють, що це питання не постане буквально завтра. Але це питання, як ми кажемо, на столі", – пояснив він.

Членство України у ЄС залежить від політичного консенсусу країн-членів. Це довга дорога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба: Після війни Україна матиме найпотужнішу армію в Європі

"Я впевнений, що влада України буде сповнена рішучості дотримуватися всіх цих семи пунктів, встановлених Єврокомісією. Але одне – це адміністративні питання, технічна робота, яка має бути об'єктивно виконана. Але інше, першочергове питання, – це завжди політична воля. Політична воля громадян України є чіткою. Зараз є важливим також мати консенсус, політичну волю країн-членів ЄС", – наголосив міністр.

Рейнсалу переконаний, що Україна матиме майбутнє в ЄС. Завдяки підтримці "друзів" ця дорога буде коротшою.

Станом на сьогодні всі члени НАТО згодні з тим, що Україну потрібно прийняти в Альянс. Про це міністри країн НАТО сказали на останній міністерській зустрічі в Бухаресті.

Та спочатку потрібно забезпечити перемогу України у війні проти Росії. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ сказав про це у відповідь на запитання журналістів про те, чи не заслуговує Україна вже вступити до Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Естонський міністр пояснив, від чого залежить членство України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути