субота, 10 грудня 2022 17:50

Кулеба: Після війни Україна матиме найпотужнішу армію в Європі

Кулеба: Після війни Україна матиме найпотужнішу армію в Європі
Боєздатність ЗСУ буде вимірюватися не тільки в оснащенні, але і в бойовому досвіді, впевнений Кулеба. Фото: mfa.gov.ua

Після того, як Україна переможе у війні проти Росії, українська армія виявиться найбільш боєздатною та сильною армією в Європі.

Найсильнішою армією Європи Збройні сили України зробить не тільки військове оснащення, а й бойовий досвід, а також морально-психологічний стан, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє пресслужба МЗС України.

За словами Кулеби, зараз на полі бою вирішується майбутнє всієї системи євроатлантичної безпеки. Східні кордони України – за фактом вже східні кордони євроатлантичного простору.

"З боку НАТО було б нерозумно не взяти до складу такого потужного контрибутора безпеки. Членство в НАТО стане тільки юридичним визнанням цього факту. І це станеться, я не сумніваюся", – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повномасштабна війна можлива" – Столтенберґ зробив заяву щодо участі НАТО у війні

Станом на сьогодні всі члени НАТО згодні з тим, що Україну потрібно прийняти в Альянс. Про це міністри країн НАТО сказали на останній міністерській зустрічі в Бухаресті.

Та спочатку потрібно забезпечити перемогу України у війні проти Росії. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ сказав про це у відповідь на запитання журналістів про те, чи не заслуговує Україна вже вступити до Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба: Після війни Україна матиме найпотужнішу армію в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути