понеділок, 23 червня 2014 09:27

ЄС готовий продовжити преференції для українських товарів

ЄС готовий продовжити преференції для українських товарів

У Європейському Союзі зазначають, що у разі, якщо Угода про асоціацію не буде ратифікована до листопада, Брюссель продовжить дію односторонніх преференцій для українських товарів на європейському ринку.

Про це повідомив високопоставлений чиновник ЄС.

Він нагадав, що дія преференцій, які ЄС в односторонньому порядку застосував для українських товарів, знизивши або повністю скасувавши експортне мито, закінчується 1 листопада. "Ця дата приймалася з очікуваннями, що до того часу угода буде підписана, ратифікована і почнеться тимчасова імплементація. Якщо з цим буде затримка, є можливість цей термін продовжити. Але ми сподіваємося, що цього не буде потрібно", - упевнений чиновник ЄС.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз планують 27 червня підписати економічну частину Угоди про асоціацію, включаючи договір про всеосяжну зону вільної торгівлі. Європейський Союз з 23 квітня в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів у рамках автономного преференційного торговельного режиму між Україною та ЄС.

Починаючи з моменту введення автономного преференційного торгового режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який повинен діяти в перший рік після введення вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Цей режим буде діяти до 1 листопада цього року або до підписання економічної частини Угоди про асоціацію України та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готовий продовжити преференції для українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути