вівторок, 29 грудня 2020 11:02

Єрмак протримався довше за Богдана

Єрмак протримався довше за Богдана
Єрмак отримує більшу зарплату, ніж президент Зеленський. Фото: preisident.gov.ua

Gazeta.ua нагадує про події, які трапилися в українській політиці 2020 року.

11 лютого президент Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака керівником Офіса. Попередньо звільнив з цієї посади Андрія Богдана, який раніше був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського.

Єрмак у минулому був помічником нардепа-"регіонала" Ельбруса Тадеєва, який голосував за "диктаторські закони" 16 січня, ратифікацію Харківських угод, що продовжували термін перебування російської військової бази у Севастополі на 25 років.

Керівник ОП розповідав ЗМІ, що познайомився із Зеленським 10 років тому. Зеленський тоді був генеральним директором телеканалу "Інтер", власники олігарх Дмитро Фірташ і нардеп від ОПЗЖ Сергій Льовочкін, – Gazeta.ua. Надавав юридичні послуги телеканалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог: Покажіть мені в Конституції, що таке Офіс президента

Єрмак має 20 радників, Зеленський – 4. Зарплата керівника ОП за листопад була 45 тис. грн, президента – 28 тис.

"Єрмак за психотипом – класичний бізнесовий рєшала", - каже Gazeta.ua колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Який вважає, що здатний виступити переговірником у стосунках з Кремлем. Є одним із ідеологів – подивитися в очі Путіну і зустрітись посередині. Але не розуміє, що українсько-російський конфлікт має екзистенційну природу. Досі перебуває в ілюзії, що здатен виступити посередником, щоб 2 Володимира домовилися між собою.

Єрмак зумів вибудувати стосунки з олігархами. Відновити кумівську модель, коли президент Зеленський балансує між кількома олігархічними кланами, виступає арбітром і роздає одним ресурси, іншим компенсації. Банковій корисні здібності Єрмака як переговірника в традиціях бізнесу 1990-2000-х. Він уже протримався у кріслі довше за Богдана.

Скандал з "плівками" Лероса абсолютно не відбився на його положенні у вертикалі Зеленського. Єрмак належить до вузького кола людей, яких не здають, навіть якщо це коштує рейтингу. При тому, що теперішня влада лайкозалежна".

У листопаді президент звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офіса президента. Трофімов - експродюсер студії "Квартал 95". Він відповідав за регіональну політику.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак протримався довше за Богдана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути