понеділок, 07 грудня 2020 11:52

У Єрмака вп'ятеро більше радників, ніж у Зеленського - КВУ

У Єрмака вп'ятеро більше радників, ніж у Зеленського - КВУ
Андрій Єрмак має 20 радників. Фото: president.gov.ua

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак має 20 радників, тоді як президент Володимир Зеленський - 4.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

"Станом на 23 листопада в Єрмака нараховувалося 19 радників, згодом додався ще 1 радник - Олексій Арестович. У Зеленського лише 4 радники".

Радниками Зеленського є Ендрю Мак, Сергій Трофімов, Олег Устенко, Михайло Радуцький - усі вони працюють на позаштатній основі, зазначають у КВУ.

Радниками Єрмака є на штатній основі – Лілія Пашинна, Олександр Козенко, Андрій Ляхович, Вікторія Романова, Вадим Голомазов; на позаштатній основі – Сергій Куніцин, Олена Говорова, Дарія Зарівна, Дмитро Дячук, Вадим Потаєв, Сергій Неклева, Руслан Магомедов, Михайло Подоляк, Микола Беззубченко, Михайло Пасічник, Адомас Аудіцкас, Олександр Роднянський, Сергій Матієнко, Тимофій Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак прокоментував кадрові розбірки в ОП

У відповідь на запит також вказано, що інформація щодо проведення засідань групи радників президента відсутня, що, на думку експертів КВУ, може свідчити, що засідання взагалі не проводилися.

"Наявні факти свідчать, що інститут радників президента фактично зруйновано. Показовим є не лише низька кількість радників, а й той факт, що впродовж 2020 року радники очевидно жодного разу не збиралися. Це означає, що глава держави максимально відгороджений від об'єктивної експертної інформації, яку йому могли б надавати радники. Натомість велика кількість радників у керівника Офіса – це нонсенс. Відповідно до повноважень він мав би забезпечувати роботу глави держави, зокрема організовувати роботу радників президента", – вважає голова КВУ Олексій Кошель.

Минулого тижня Єрмак призначив спікера делегації України у Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича позаштатним радником з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони.

22 листопада стало відомо, що Тимофій Милованов, колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, призначений позаштатним радником керівника Офіса президента Андрія Єрмака.

Зараз ви читаєте новину «У Єрмака вп'ятеро більше радників, ніж у Зеленського - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути