понеділок, 28 грудня 2020 11:18

Політолог: Покажіть мені в Конституції, що таке Офіс президента

Політолог: Покажіть мені в Конституції, що таке Офіс президента
Єрмак щось коментує - це не його функція, каже політолог. Фото: Ян Доброносов, Facebook.com/yan.dobronosov

Офіс президента перебирає на себе невластиві функції. Хоча в Конституції про ОП - жодного слова. Про це сказав політолог, професор Олексій Гарань.

"Якщо візьмемо відносини з Росією, то це опинилося під Офісом президента. Не під Міністерством закордонних справ. Узагалі з'явився новий жанр - заяви Офіса президента. Я в такому разі кажу: покажіть мені в Конституції, що таке Офіс президента. Там згадки про це немає. А жанр є, який тлумачить найголовніші питання внутрішньої і зовнішньої політики.

З'явився ще один тлуматор - політтхенолог Михайло Подоляк, який працює з Єрмаком (керівник ОП, - Gazeta.ua). І він, слухайте, усе коментує. Оце дивує. Він радник Єрмака. Тепер є Арестович, який радник Єрмака, теж він все коментує щодо Мінська і не тільки.

Офіс президента перебирає на себе невластиві функції", - зауважив політолог в ефірі "Громадське радіо"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заважає Зеленському проводити реформи

Також Олексій Гарань сказав, що до діючої прессекретарки президента Юлії Мендель "є питання, зауваження щодо професійності".

"Голова Офіса президента може щось прокоментувати - це не його функція. Коли з'являються його радники, ну слухайте - це не серйозно", - додав політолог.

Президент Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака керівником ОП у лютому. Перед цим звільнив з посади Андрія Богдана.

Зеленський перейменував Адміністрацію президента на Офіс 20 червня 2019 року. Відповідний указ видав через місяць після інавгурації.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Покажіть мені в Конституції, що таке Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути