Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2012 17:54

ЄНП: поки лідери опозиції за гратами - асоціації з ЄС не буде

ЄНП: поки лідери опозиції за гратами - асоціації з ЄС не буде

Європейська народна партія висловлює жаль щодо засудження лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також щодо триваючого кримінального переслідування опозиційних політиків, як порушення прав людини та зловживання судовою системою для політичних утисків провідних опозиційних політиків України з метою завадити їхній участі та проведенню кампанії на цьогорічних парламентських виборах та президентських виборах 2015 року.

Про це йдеться у резолюції ЄНП, оприлюдненій прес-службою партії "Батьківщина".

Так, зокрема, там зазначається, що ЄНП стурбована руйнуванням судової системи в України, включаючи численні недоліки у сфері незалежності, неупередженості, прозорості та вибіркового застосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі сумніваються, чи має право Україна головувати в ОБСЄ

У зв'язку з цим, у резолюції наголошується:

"ЄНП закликає владу України дотримати свої зобов'язання щодо гарантування відповідності наступних парламентських виборів міжнародним стандартам з повноцінною участю, в тому числі у виборчій кампанії, опозиційних політиків та лідера опозиції Юлії Тимошенко".

Крім того, ЄНП "поділяє думку Європейського Парламенту та урядів ЄС, що Угода про партнерство та асоціацію між Україною та ЄС не повинна бути підписана та ратифікована, поки лідери опозиції знаходитимуться за ґратами та не зможуть взяти участь у виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП закликала владу пустити до Тимошенко спостерігачів та міжнародні організації

Партія закликає владу України внести поправки до кримінального кодексу у відповідності до міжнародних та європейських стандартів, а також припинити переслідування політичної опозиції.

В ЄНП також звернули увагу на останній візит міжнародних медичних експертів та закликає владу України не ставити під сумнів їхні висновки та виконати їхні медичні рекомендації і, у разі необхідності, дозволити лікування за межам тюремної системи. Вони попросили владу України дозволити, щоб аналогічні незалежні міжнародні медичні обстеження відбувались у майбутньому на регулярній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП нагадала Януковичу про відповідальність за виконання обіцянок

"ЄНП вимагає негайного звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в'язнів", - підсумоваються в резолюції.

Зараз ви читаєте новину «ЄНП: поки лідери опозиції за гратами - асоціації з ЄС не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути