вівторок, 28 лютого 2012 17:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЄНП закликала владу пустити до Тимошенко спостерігачів та міжнародні організації

ЄНП закликала владу пустити до Тимошенко спостерігачів та міжнародні організації

Група Європейської народної партії (ЄНП) та партій-однодумців у Парламентській Асамблеї ОБСЄ вимагають від української влади дозволити візити спостерігачів та міжнародних організацій до Юлії Тимошенко у Качанівській колонії.

Про це йдеться у резолюції ЄНП, оприлюдненій прес-службою партії "Батьківщина".

"Ми глибоко стурбовані її станом здоров'я та умовами її утримання у в'язниці; - наголошується в резолюції ЄНП. -  Ми висловлюємо своє занепокоєння щодо ситуації навколо стану її здоров'я та закликаємо українську владу забезпечити надання найкращої медичної допомоги групою лікарів, яких обере вона, і, якщо необхідно, перевести її до спеціалізованої лікарні, яку вона обере, в Україні або за її межами, навіть якщо вона перебувати під арештом компетентного органу влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП підтримає Угоду про асоціацію, якщо Тимошенко звільнять - резолюція

В Європейської народної партії також закликали українську владу дозволити візити спостерігачів та міжнародних організацій, на кшталт Міжнародного червоного хреста, після того як її відвідування спостерігачами ПА ОБСЄ, неурядовими організаціями та політичними партіями, включаючи ЄНП на чолі з Вільфредом Мартенсом були заборонені.

"Висловлюємо жаль стосовно постійного порушення фундаментальних прав людини під час судового процесу над нею, відсутністю правосуддя та відсутністю поваги до норм міжнародного права; визнаємо, що Україна посилюється ефективною багатопартійною демократією та послаблюється однією групою, яка контролює політику та впливає на судову систему", - наголошується у резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП закликає не парафувати у грудні угоду з Україною - джерело

"Ми сподіваємося, що Президент та Уряд України, ключові політичні сили та її суддівська гілка влади зможуть вирішити цю проблему відповідно до норм міжнародного права, дозволивши Юлії Тимошенко та іншим політикам, які знаходяться у в'язниці, брати участь у наступних парламентських виборах, роблячи тим самим вклад в демократизацію української влади та суспільства", - підкреслили в Європейській народній партії.

Зараз ви читаєте новину «ЄНП закликала владу пустити до Тимошенко спостерігачів та міжнародні організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути