середа, 07 грудня 2011 20:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЄНП підтримає Угоду про асоціацію, якщо Тимошенко звільнять - резолюція

ЄНП підтримає Угоду про асоціацію, якщо Тимошенко звільнять - резолюція

Європейська народна партія (ЄНП) висловлюється за парафування Угоди про асоціацію Україна-ЄС в грудні і, у разі проведення реальних змін в країні в сфері фундаментальних свобод, підписання його в першій половині 2012 року.

При цьому також повинна бути звільнена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, в іншому випадку ЄС може відмовитися від підписання та ратифікації документа. Мова про це йде в прийнятій на конгресі ЄНП у середу в Марселі надзвичайної резолюції по Україні.

"ЄНП закликає парафувати в грудні під час польського президентства документ вже завершених переговорів щодо Угоди про асоціацію, включаючи створення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Разом з тим, ЄНП попереджає, що якщо не відбудуться суттєві зміни щодо впровадження необхідних реформ і зміцнення демократії, прав людини і верховенства права в Україні, а також якщо будуть продовжуватися політично мотивовані судові процеси проти опозиції, а Тимошенко не буде звільнена, ЄС може відмовитися від підписання та ратифікації Угоди про асоціацію", - говориться в резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко оскаржив порушення кримінальної справи щодо ЄЕСУ

У зв'язку з цим ЄНП говорить про те, що президент Віктор Янукович і українська влада "повинні усвідомити, що може втратити Україну, але, і що є більш важливим, що, продемонструвавши потенційний процес у відносинах між Україною та ЄС, ЄС пошле позитивний сигнал українській влади та її народу, у якого є законні європейські прагнення".

ЄНП також запевняє, що якщо українська влада "проведе реальні зміни щодо верховенства права і поваги до прав людини і фундаментальних свобод, а також припинить політично-мотивовані переслідування опозиції, Угода про асоціацію буде підписана протягом першої половини 2012 року".

Разом з тим, ЄНП попереджає, що якщо "який-небудь з невід'ємних і фундаментальних принципів Угоди про асоціацію буде проігноровано або порушено Україною, ЄС розробить механізм тимчасового призупинення всієї Угоди про асоціацію".

Зараз ви читаєте новину «ЄНП підтримає Угоду про асоціацію, якщо Тимошенко звільнять - резолюція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути