середа, 07 грудня 2011 14:16

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко оскаржив порушення кримінальної справи щодо ЄЕСУ

Захист Тимошенко оскаржив порушення кримінальної справи щодо ЄЕСУ

Захист екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко оскаржив у суді постанову про порушення Службою безпеки України кримінальної справи щодо їх підзахисної про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Скарга на законність постанови про порушення цієї кримінальної справи перебуває зараз у Шевченківському суді (районний суд міста Києва) і найближчим часом вона буде розглядатися", - повідомив керівник групи захисту Тимошенко Сергій Власенко на брифінгу журналістам біля Лук'янівського СІЗО в Києві в середу .

Як повідомлялося, відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України повідомив у середу, що 2 кримінальні справи щодо Тимошенко, що стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ, об'єднані в одне провадження, їх розслідуванням буде займатися спільна слідча група.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не визнала себе винною у справі ЄЕСУ – захисник

У Генпрокуратурі нагадали, що у провадженні Головного слідчого управління СБУ перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в скоєнні в 1996-2000 рр.. спроби розтрати коштів державного бюджету України в сумі $ 405,5 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ запевняють, що строк давності у справі ЄЕСУ не минув

Крім того, в провадженні Головного слідчого управління Державної податкової служби України перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі понад $ 165 млн, незаконне відшкодування бюджетних коштів та ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 47 млн ??грн шляхом запровадження фінансової схеми з розрахунків за товарно-матеріальні цінності корпорацією "Єдині енергетичні системи України" та приховування отриманих від підконтрольних їй офшорних компаній доходів, які використані для особистого збагачення.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко оскаржив порушення кримінальної справи щодо ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути