понеділок, 14 листопада 2011 17:09

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справу щодо ЄЕСУ за строком давності не закриють - податкова міліція

Справу щодо ЄЕСУ за строком давності не закриють - податкова міліція

У разі надходження від екс-прем'єра Юлії Тимошенко і її захисту заяви про закриття справи, що стосується діяльності корпорації ЄЕСУ, у зв'язку із закінченням терміну давності, заяву буде розглянуто податковою міліцією.

"Якщо від Власенко або Юлії Тимошенко надійдуть заяви з проханням закрити справу щодо строків давності, ми їх розглянемо. Поки що таких заяв до нас не надходило", - сказав у понеділок на брифінгу в Києві перший заступник начальника податкової міліції - начальник Головного слідчого управління податкової служби Анатолій Яковінець.

За його словами, обвинувачений повинен сказати, що визнає свою провину і просить закрити справу за закінченням терміну давності.

Яковінець пояснив, що термін давності для притягнення Тимошенко до відповідальності (10 років) закінчився б, якби за 3 місяці до його завершення екс-прем'єра не булоа притягнуто до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не визнала себе винною у справі ЄЕСУ – захисник

Він зазначив, що оскільки Тимошенко скоїла злочин у 1999 році, то з того часу мало пройти 10 років. Якби вона не скоїла нових злочинів, то закінчився б термін давності і справа підлягала б закриттю.

"Однак, як ви знаєте, суд визнав, що в січні 2009 року, за 3 місяці до завершення 10-річного строку давності, Тимошенко скоїла новий злочин і у зв'язку з цим строки давності перервалися", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова міліція та СБУ розслідують три кримінальні справи проти Тимошенко - Кузьмін

Таким чином, за словами Яковінця, з тих справ, де закінчилися терміни давності, і обвинувачений подасть клопотання та визнає провину у скоєнні тих злочинів, за якими минув строк давності, справа надсилається до суду, щоб суд підтверди завершення терміну давності і тоді особа звільняється від кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ запевняють, що строк давності у справі ЄЕСУ не минув

"Підстави для закриття (по закінченню терміну давності) є, але ми не можемо закрити. Навіть якщо буде виправдувальний вирок, але Юлія Тимошенко буде заперечувати нашу справу, то ми зобов'язані направити справу до суду з обвинувальним висновком, і суд, вже розглядаючи цю справу по суті, буде її питати. Якщо вона і далі буде заперечувати, то суд її може засудити за скоїння злочинів ", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Справу щодо ЄЕСУ за строком давності не закриють - податкова міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути