понеділок, 14 листопада 2011 12:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко оскаржив порушення справи щодо ЄЕСУ

Захист Тимошенко оскаржив порушення справи щодо ЄЕСУ

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко оскаржив постанову про порушення кримінальної справи щодо державних гарантій корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Сьогодні захист Юлії Володимирівни Тимошенко оскаржив постанову про порушення ще однієї кримінальної справи з так званої справи щодо державних гарантій. Сьогодні ми зареєстрували цю скаргу в канцелярії Шевченківського райсуду. Я думаю, що розгляд справи буде призначено найближчим часом", - сказав журналістам у понеділок керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

За словами Власенка, захист аргументує свою скаргу тим, що в матеріалах кримінальної справи відсутні дані, які б свідчили про скоєння Тимошенко будь-якого злочину.

"Юлія Володимирівна не здійснювала тих дій, в яких її звинувачують", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не визнала себе винною у справі ЄЕСУ – захисник

Він нагадав, що слідство веде Служба безпеки України, яка порушила цю справу 12 жовтня 2011 року.

"Слідство не змогло назбирати навіть підстав для, так би мовити, вчиненого злочину і було змушено звинувачувати Тимошенко у замаху на вчинення злочину", - зазначив захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ запевняють, що строк давності у справі ЄЕСУ не минув

Власенко підкреслив, що державні гарантії щодо зобов'язань ЄЕСУ не видавалися, Тимошенко на той час практично не працювала в корпорації.

Як повідомлялося, 12 жовтня Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу стосовно Тимошенко і екс-прем'єра України Павла Лазаренка за спробу покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України. Слідство звинувачує Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму $ 405 500 000 на державний бюджет України.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко оскаржив порушення справи щодо ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути