середа, 07 грудня 2011 12:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Дві останні справи проти Тимошенко "подарували" слідчим СБУ

Дві останні справи проти Тимошенко "подарували" слідчим СБУ

Дві кримінальні справи щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, які стосуються діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), об'єднані в одне провадження, їх розслідуванням буде займатися спільна слідча група СБУ, повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан Тимошенко відповідає її захворюванню - медики СІЗО

У Генпрокуратурі нагадали, що у провадженні Головного слідчого управління Служби безпеки України (СБУ) перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в скоєнні у 1996-2000 рр.. замаху на розтрату коштів державного бюджету України в сумі $ 405,5 млн.

Крім того, в провадженні Головного слідчого управління Державної податкової служби України перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі понад $ 165 млн, незаконне відшкодування бюджетних коштів та ухилення від сплати податків на загальну суму понад 47 млн ??грн шляхом запровадження фінансової схеми за розрахунками за товарно-матеріальні цінності корпорацією "Єдині енергетичні системи України" та приховування отриманих від підконтрольних їй офшорних компаній доходів, які використані для особистого збагачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова завершує слідство у справі щодо ЄЕСУ і поновить допити Тимошенко

"Враховуючи, що злочини здійснені однією особою, 6 грудня 2011 року Генеральною прокуратурою України підслідність усіх зазначених злочинів визначена за слідчими Служби безпеки України. Головним слідчим управлінням Служби безпеки України справи об'єднані в одне провадження, і створена спільна слідча група", - наголошується у повідомленні Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Дві останні справи проти Тимошенко "подарували" слідчим СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути