четвер, 01 березня 2012 10:48

В Європі сумніваються, чи має право Україна головувати в ОБСЄ

В Європі сумніваються, чи має право Україна головувати в ОБСЄ

На засіданні фракцій Парламентської Асамблеї ОБСЄ, яке відбулась 23 лютого у Відні, фракція Лібералів та Реформаторів поставила під сумнів питання головування України в ОБСЄ, яке було передбачене у 2013 році.

Про це повідомив член Парламентської Асамблеї ОБСЄ від українського парламенту, народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Шевчук, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, під час засідання фракції Лібералів і Реформаторів обговорювалось, чи буде головування України в ОБСЄ у 2013 році взірцем для демократичних держав, особливо таких, як країни Європи, Канади та Сполучених Штатів Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники ОБСЄ: вирок Луценку фактично є покаранням без закону

"Вперше за історію ОБСЄ було поставлене питанням, чи будуть ці країни визнавати керівництво, якщо його будуть здійснювати представники України в той час, коли в самій нашій державі відбуваються грубе порушення засадничих демократичних норм і порушуються права людини", - сказав Шевчук.

Він також повідомив, що під час обговорення чимало парламентарів згадували нещодавній виступ представника Швеції на засіданні Ради Міністрів ОБСЄ у Вільнюсі, який висловив сумнів, чи можна Україні доручити головування в ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко закликала ОБСЄ розслідувати діяльність Януковича

"Однак позиція нашої делегації полягала в тому, щоб ОБСЄ не ставило питання про позбавлення права України головувати в ОБСЄ, а поставити чіткі вимоги до української влади, щоб наша держава достойно здійснювала таке керівництво", - зазначив народний депутат.

Шевчук наголосив, що головування в ОБСЄ – це унікальна історична можливість для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гельсінська комісія США: засудження Тимошенко ілюструє кризу демократії в Україні

Він також додав, що фракція ЄНП одноголосно прийняла Резолюцію, яка містить вимогу до української влади – допустити лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка та інших політичних в'язнів до парламентських виборів і закликала президента Віктора Януковича забезпечити чесні і прозорі вибори.

Зараз ви читаєте новину «В Європі сумніваються, чи має право Україна головувати в ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути