четвер, 23 лютого 2012 14:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євгенія Тимошенко закликала ОБСЄ розслідувати діяльність Януковича

Євгенія Тимошенко закликала ОБСЄ розслідувати діяльність Януковича

Донька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія закликала ОБСЄ  розслідувати ситуацію з правами людини в Україні  та зловживання правовою системою режимом Віктора Януковича.

Про це вона заявила сьогодні під час засідання  Комітету з питань демократії, прав людини та  гуманітарних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

За її словами, "ОБСЄ може використати свої повноваження щодо проведення розслідувань, щоб вивчити ситуацію з правами людини в Україні і те як постійно відбувається зловживання  правовою системою нашої держави для виконання бажань Януковича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко вимагає від Пшонки порушити справу за фактом тортур щодо її матері

"Ще не запізно для моєї мами, ще не запізно для України, але темрява згущається. Тому ми закликаємо Вас продемонструвати рішучість та солідарність щодо України заради нашого спільного демократичного майбутнього та свободи в Європі", - наголосила Євгенія Тимошенко.

"Ми можемо і будемо захищати наші права та свободи. І я думаю, що є практичні кроки, щоб допомогти нам, і ви можете застосувати їх не тільки заради моєї матері, але заради усієї України, яка дивиться на Вас з надією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мама лежала в критичному стані непритомна, а ніхто не прийшов — донька Тимошенко

Члени ПА ОБСЄ висловили стурбованість у зв'язку з ситуацією відносно Юлії Тимошенко та інших політв'язнів в Україні та наголосили, що ці справи є політично-вмотивованими. На думку переважної більшості виступаючих, Юлія Тимошенко піддається катуванню у в'язниці.

Окрім того, у контексті майбутніх парламентських виборів в Україні йшлося про те, що лідери опозиції повинні мати  право  на повноцінну участь у політичному житті країни та взяти участь у виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко пообідає з Обамою і обговорить ситуацію в Україні

"Мета режиму Януковича: усіма методами позбавитися опозиції напередодні виборів, тримаючи її лідерів у в'язниці. Моя мати та інші політичні в'язні повинні бути звільнені. Вони повинні мати право взяти участь у парламентських виборах", - підкреслила Євгенія Тимошенко, закликавши  ОБСЄ надіслати найбільшу місію  спостерігачів, щоб спостерігати за виборчим процесом.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Тимошенко закликала ОБСЄ розслідувати діяльність Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути