понеділок, 24 жовтня 2011 14:27

ЄНП закликає не парафувати у грудні угоду з Україною - джерело

ЄНП закликає не парафувати у грудні угоду з Україною - джерело

Жоден з лідерів Європейської народної партії (ЄНП) в ході саміту ЄНП, який пройшов ввечері в суботу, не виступив проти пропозиції не парафувати в грудні з України Угоду про асоціацію, повідомив учасник засідання на умовах анонімності.

За його словами, з інформацією про ситуацію в Україні виступив президент ЄНП Вілфред Мартенс. Зокрема, він повідомив про свій візит до України, візити інших європейських політиків.

"За словами Мартенса, було докладено багато зусиль, але президент України ніяк на них не відреагував. Це був шок, що, не зважаючи на обіцянки, український президент потім зробив вигляд, що нічого не обіцяв. Він зруйнував нашу довіру і далі так тривати не може. Позиція України кардинально змінилася", - переказав суть виступу президента ЄНП учасник засидання.

Як стверджує джерело, у ході виступу Мартенс виступив з пропозицією не парафувати у грудні Угоду про асоціацію, тому що "далі немає про що говорити". "Деякі лідери мовчки кивали і ніхто не заперечив - ніхто не взяв слова, щоб виступити проти", - описав ситуацію співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна".

Інше джерело в європейських дипломатичних колах звертає увагу на зміну переговорної позиції вищого політичного керівництва України. "Виглядає так, що українська сторона створює умови, в яких Європейський Союз буде виглядати, наче це він зірвав Угоду про асоціацію", - сказав він.

Дипломат пояснив, що має на увазі умову про надання перспективи членства, про що раніше заявив президент України. "Це - заздалегідь нездійсненна умова, і ви про це знаєте з самого початку ведення переговорів. Із самого початку ми (ЄС) чітко заявили, що цей документ - не про перспективу членства. Це - саботаж", - підкреслив він.

"Справа не в особистості Юлії Тимошенко. Ви не розумієте або не хочете зрозуміти, що наша позиція - це не про неї, а про те, що рішення, прийняті урядом, прем'єром - це політичні рішення, за які не відправляють до в'язниці. Використовуючи вашу логіку, у в'язницю можна відправити практично будь-який уряд, будь-якого прем'єра будь-якої європейської країни", - пояснює співрозмовник агентства.

Зараз ви читаєте новину «ЄНП закликає не парафувати у грудні угоду з Україною - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути