понеділок, 24 лютого 2020 19:14

Експомічник Пшонки працює в Офісі президента – "Схеми"

Експомічник Пшонки працює в Офісі президента – "Схеми"
Колишній прикордонник Вадим Слюсарєв став радником заступника голови ОП. Фото: NV.ua

Перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов взяв собі у радники колишнього прикордонника та експомічника Артема Пшонки Вадима Слюсарєва.

Новоспечений радник зараз фігурує у розслідуванні журналістів програми "Схеми" щодо його впливу на кадрову політику, зокрема, на формування частини списку "Слуги народу" в мажоритарних округах на минулорічних виборах до Верховної Ради. Про призначення Слюсарєва повідомили у Офісі президента, передає Радіо Свобода.

"За інформацією, наданою Департаментом управління персоналом Офісу президента України, Слюсарєв Вадим Олексійович є радником першого заступника керівника Офісу президента України (поза штатом)", - сказали в ОП.

Відзначається, що раніше Слюсарєва викрили нібито у впливі на політсилу "Слуга народу" в Харківській області. Журналісти "Схем", проаналізували, хто представляв інтереси партії "Слуга народу" на Харківщині, і виявили: низка уповноважених осіб кандидатів від президентської політсили на мажоритарних округах працювали у фірмах Вадима Слюсарєва або мали з його компаніями спільні контакти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет виборців дав сумнівну характеристику партії Зеленського

Так серед народних депутатів-мажоритарників від партії "Слуга народу" із Слюсарєвим, пов'язані переможець в 170-му окрузі Андрій Одарченко, в 173-му ‒ Олександр Бакумов, в 179-му ‒ Олексій Кучер (нині голова Харківської ОДА) та у 181-му ‒ Дмитро Микиша. Деякі з них заперечили такий зв'язок зі Слюсарєвим або запевнили, що просто знайомі з ним.

На запитання, які стосунки пов'язують президентську партію та колишнього прикордонника, президент Володимир Зеленський відповів, що йому знайомий Слюсарєв і що той допомагав керівнику місцевого виборчого штабу "Слуги народу" Павлові Сушку. Утім, глава держави заявив, що особисто зі Слюсарєвим не спілкується.

У свою чергу, голова Харківського обласного штабу президентської партії і №28 у списку Павло Сушко заперечив вплив Слюсарєва на роботу "Слуги народу" в регіоні та формування списку мажоритарників.

Вадим Слюсарєв ‒ експомічник сина генпрокурора часів Януковича Віктора Пшонки ‒ Артема Пшонки. Він також тривалий час працював на різних керівних посадах у Державній прикордонній службі, а згодом пішов у бізнес. Його компанії переважно займаються управлінням орендованого майна.

Зараз ви читаєте новину «Експомічник Пшонки працює в Офісі президента – "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути