Ексклюзиви
четвер, 10 червня 2021 15:31

Двоє суддів у справі Стерненка подали у відставку

Двоє суддів у справі Стерненка подали у відставку
Причини подання заяв наразі невідомі. Фото: facebook.com/ruslan demchuk

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прібилов, які розглядали апеляційну скаргу активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Сергія Щербича, подали у відставку.

Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

"10 червня ВРП розглянула матеріали про звільнення суддів з посад за загальними обставинами, а саме у зв'язку з подачею заяв про відставку", - йдеться в повідомленні.

Причини подання заяв невідомі. Сам Стерненко припустив, що відставки пов'язані з шаленим тиском на суддів.

"Фактично моя справа для них була чи не останньою. Мабуть, від них вимагали мене ув'язнити, але судді не захотіли йти на таке свавілля. Тому, вчинивши свавілля менше - рік умовно за один патрон -, вирішили піти. Цікава ситуація", - написав активіст у Facebook.

У судовій системі Кадегроб понад 20 років, з 2012-го була суддею Апеляційного суду Одеської області. 2005 року її обрали суддею безстроково. Прібилов у цьому ж Апеляційному суді з 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення доводить свавілля суду першої інстанції: усе про справу Стерненка-Демчука

31 травня Одеський апеляційний суд виправдав Стерненка за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича - колишнього керівника районного осередку проросійської партії "Родіна". Але активіст отримав умовний термін на один рік за статтею про зброю.

Напередодні громадськість учетверте приходила під Офіс президента в підтримку Стерненка. Під час мітингу люди називали міністра внутрішніх справ Арсена Авакова чортом, а генеральну прокурорку Ірину Венедіктову чумою.

Зараз ви читаєте новину «Двоє суддів у справі Стерненка подали у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути