понеділок, 31 травня 2021 16:54

Стерненко отримав рік умовно за один патрон

Стерненко отримав рік умовно за один патрон
Активістам Сергію Стерненку й Руслану Демчуку скасували вироки. У лютому їх засудили на 7,3 роки з конфіскацією частини майна. Фото: facebook.com/ruslan.demchuk.311

Одеських активістів Сергія Стерненка й Руслана Демчука виправдали за статтею "розбій". Але визнали винними у викраденні людини. А Стерненка ще й у незаконному придбанні та зберіганні одного патрона калібру 5,45. Начебто він міг бути небезпечним "через участь обвинуваченого в масових акціях".

За викрадення покарання не застосовуватимуть через терміни давності, що минули. Стерненку за зберігання одного патрона присудили три роки позбавлення волі із заміною відбування покарання на один рік умовно. Таке рішення виніс сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси.

Що Щербича дійсно викрали та катували, підтверджує доказова база, надана прокуратурою, на думку колегії суддів. Зокрема, йдеться про трекінг телефонів обвинувачених. За словами суддів, Віктор Попревич обґрунтовано визнав Стерненка та Демчука винними за цією статтею. Доводи сторони захисту суддя назвала "безпідставними". Обох фігурантів справи засудили до п'яти років в'язниці та звільнили від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аваков - чорт", "Stop рускій мір" — громадськість учетверте прийшла під Офіс президента в підтримку Стерненка (ВІДЕО)

Також апеляційний суд скасував вирок Приморського районного суду за обвинуваченням у незаконному зберіганні зброї. Апеляція визнала пістолет Стерненка не вогнепальним, а стартовим. На переконання суддів, цю зброю не можна вважати бойовою. Крім того, апеляція "критично оцінює висновки судового експерта", який декілька разів змінював свої покази та не міг відповісти на всі питання суду. Саме він визнав стартовий пістолет Стерненка вогнепальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одну зі справ про напад на Стерненка закрили

Стерненка й Демчука засудили на 7,3 року з конфіскацією частини майна рішенням Приморського райсуду Одеси від 23 лютого. Ідеться про справу шестирічної давнини щодо викрадення депутата Комінтернівської райради Одеси Сергія Щербича. Його, за свідченнями самого ж депутата, катували й вимагали скласти мандат. Їх тоді визнали винними у викраденні людини, розбої та незаконному поводженні зі зброєю. Але термін відповідальності за статтею щодо викрадення вже збіг. Тож терміни отримали за двома іншими статтями. Прокуратура просила для них по вісім років.

Зараз ви читаєте новину «Стерненко отримав рік умовно за один патрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути