четвер, 17 листопада 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда відреагував на слова Зеленського

Дуда відреагував на слова Зеленського
Україна зазнає надзвичайно масованого ракетного обстрілу з боку Росії, сказав президент Польщі Анджей Дуда. Фото: president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда розуміє президента України Володимира Зеленського, який говорив про непричетність України до падіння ракети у селищі Пшеводув 15 листопада.

Дуда розмовляв із Зеленським. Про це президент Польщі заявив під час візиту до Пшеводува у четвер, 17 листопада.

"Я розмовляв із президентом Володимиром Зеленським. Це надзвичайно складна ситуація для України. І є великі емоції, є також великий стрес. Нагадуємо, що останніми днями Україна зазнає надзвичайно масованого ракетного обстрілу з боку Росії. Росія безжально і брутально випустила кілька сотень ракет проти України", – сказав президент Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США про ракету в Польщі: повна відповідальність на Росії

"Ні для кого не є дивним, що є емоції, є емоції президента. Президент також надзвичайно гостро переживає те, що відбувається з його суспільством, яке обрало його на цю посаду, і за яке він відчуває відповідальність", – сказав Дуда про Зеленського.

Президент Польщі заявив, що йдеться про нещасний і "абсолютно ненавмисний випадок".

"По той бік нашого кордону йде війна, Росія випустила кілька сотень ракет по Україні, Україна захищалася. І в ході цих дій, на жаль, сталося те, що сталося. Ніхто не хотів нікому нашкодити в Польщі, не кажучи вже про те, щоб позбавити когось життя. Це просто трагедія, в певному сенсі наша спільна трагедія, найбільша трагедія тих, хто втратив своїх близьких – батьків, чоловіків", – сказав Дуда.

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. Того дня уламки ракети або ж сама ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. На місці події працюють польські фахівці.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Польща має справу з надзвичайними подіями, "пов'язаними з масованим нападом Росії на Україну", сказав президент Анджей Дуда.

Президент України Володимир Зеленський говорив із Дудою. Сказав, що українські фахівці мають долучитися до роботи міжнародного слідства.

Зараз ви читаєте новину «Дуда відреагував на слова Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути