середа, 16 листопада 2022 20:09

Спецтема: Війна Росії проти України

США про ракету в Польщі: повна відповідальність на Росії

США про ракету в Польщі: повна відповідальність на Росії
США солідарні з народом України і моляться за трагічно загиблих громадян Польщі, заявили у Білому домі. Фото: Facebook.com/WhiteHouse

Усю відповідальність за вибух ракети у Польщі несе країна-агресорка Російська Федерація.

Росія обстріляла Україну ракетами. Україна захищається. Про це сьогодні заявила речниця Ради національної безпеки США Адрієн Вотсон.

"Якими б не були остаточні висновки, очевидно, що стороною, яка несе повну відповідальність за цей трагічний інцидент, є Росія, яка обстріляла Україну ракетами, спеціально призначеними для ураження об'єктів цивільної інфраструктури. Україна має повне право захищати себе", – сказала Вотсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ назвав топпріоритет НАТО

"Ми знову висловлюємо нашу солідарність з народом України та співчуття у зв'язку з втратами, яких він зазнав внаслідок цих варварських авіаударів. Ми знаємо, що мільйони українців залишаються без світла, води та предметів першої необхідності. Наші думки і молитви знову з близькими двох трагічно загиблих польських громадян", – заявили в США.

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. Уламки ракети або ж сама російська ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. Зараз на місці події працюють польські фахівці.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Ракета, яка впала у Польщі, не є українською, заявив сьогодні на пресконференції президент України Володимир Зеленський.

Падіння ракети не сталося б, якби не російська агресія, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Такої ж думки глава уряду Великої Британії Ріші Сунак. Падіння ракети не було б, якби не війна Росії проти України, заявив він на саміті G20.

Зараз ви читаєте новину «США про ракету в Польщі: повна відповідальність на Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути