вівторок, 15 листопада 2022 21:03

У Польщі збирають екстрене засідання комітету нацбезпеки. ЗМІ повідомляють про "прильоти" ракет РФ
Оновлено

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликає Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони. Точні причини зустрічі поки не повідомляються.

У той же час польські ЗМІ та кореспонденти повідомляють, що під час масованого ракетного удару по Україні, ракети впали біля кордону з Польщею.

Водночас кореспондент Radio Zet неофіційно повідомив, що в селі Пшеводув біля кордону з Україною – впали дві російських ракети. Вони влучили у зерносушарку. Повідомляється навіть про загибель двох людей.

У свою чергу польське видання Visegrad 24 опублікувало фото місць, куди імовірно прилетіли ракети Росії. Також вказується, що Військово-повітряні сили Польщі підняли у повітря винищувачі. На саму постраждалу ферму прибули представники армії та прокуратури.

Автор: https://twitter.com/visegrad24
  Російські ракети, імовірно, сьогодні прилетіли на територію Польщі
Російські ракети, імовірно, сьогодні прилетіли на територію Польщі
В той же час Radio Lublin повідомляє іншу версію інциденту, яка не пов'язана з обстрілами. Вказується, що трактор раптово вибухнув після заїзду на спеціальні вантажні ваги. При цьому радіо також підтверджує загибель двох людей.
Автор: https://twitter.com/visegrad24
  Ось такі осколки, за повідомленнями польських ЗМІ, були виявленні на місці прильоту російських ракет
Ось такі осколки, за повідомленнями польських ЗМІ, були виявленні на місці прильоту російських ракет
ОНОВЛЕНО
Американська розвідка підтверджує, що російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі. Унаслідок цього загинули двоє людей, повідомляє AP.

15 листопада російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по території України. Мер Рівного повідомив, шо росіяни завдали удару по об'єкту критичної інфраструктури. Внаслідок ракетних ударів без світла залишився Житомир.

Ворог влучив у житлові будинки у Києві. Загинула людина.

80% Львова залишилося без світла.

Росіяни запускали ракети Х-101 та Х-555 з літаків стратегічної авіації ТУ- 95 і ТУ-160. Основну масу ракет випустили зі стратегічних бомбардувальників з району Каспію і Ростовської області. Решта ракет – типу "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі збирають екстрене засідання комітету нацбезпеки. ЗМІ повідомляють про "прильоти" ракет РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути