середа, 16 листопада 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ назвав топпріоритет НАТО

Столтенберґ назвав топпріоритет НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на навчаннях Збройних сил України у Великій Британії. Українських військових навчають також колеги з Канади і Литви. Фото: @jensstoltenberg

Головним пріоритетом НАТО залишається надання Україні систем протиповітряної оборони.

Так генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ прокоментував падіння ракети у Польщі. Про це заявив на брифінгу у середу, 16 листопада.

"НАТО і союзники надають підтримку Україні. Ми допомагаємо Україні реалізувати право на самооборону, закріплене у Статуті ООН. Звичайно, Україна має право захищатися проти незаконної агресивної війни Росії проти України", – сказав генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зібрав ставку. Говорив із Залужним і Будановим

Столтенберґ заявив про більше систем ППО для України.

"Наш головний пріоритет зараз, один із топпріоритетів – надати Україні більше систем протиповітряної оборони", – сказав.

"Вчорашній вибух стався, коли Росія запустила хвилю ракетних атак по Україні. Розслідування інциденту триває і ми маємо дочекатися завершення. Але в нас немає жодних ознак, що це була навмисна атака. І немає жодних ознак, що Росія готувала напад на територію НАТО. Але я хочу чітко заявити, що це не вина України. Росія несе повну відповідальність, оскільки продовжує незаконну війну проти України", – заявив про падіння ракети у Польщі.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Падіння ракети не сталося б, якби не російська агресія, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Такої ж думки глава уряду Великої Британії Ріші Сунак. Падіння ракети не було б, якби не війна Росії проти України, заявив він на саміті G20.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ назвав топпріоритет НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути