середа, 16 листопада 2022 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зробив заяву щодо розслідування інциденту з падінням ракети в Польщі

Зеленський зробив заяву щодо розслідування інциденту з падінням ракети в Польщі
Президент України Володимир Зеленський зробив заяву щодо розслідування інциденту з падінням ракети в Польщі. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення наприкінці 266-го дня війни.

Глава держави розповів про ситуацію в Польщі, де ракета забрала життя двох людей. За його словами, українська позиція дуже прозора: наша сторона прагне встановити всі деталі, кожен факт цього злочину.

"Звичайно, одне з головних питань Радбезу – ситуація в Польщі: зʼясування всіх обставин того, як російська агресія перетнула польський кордон. Саме тому ми потребуємо, щоб наші фахівці долучилися до роботи міжнародного слідства та щоб ми отримали доступ до всіх наявних у партнерів даних і до місця вибуху", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда відреагував на бажання України теж розслідувати події в Польщі

Глава держави запевнив, що вся наша інформація у відкритому доступі.

"Ми надаємо її партнерам ще починаючи з ночі – із тих перших годин, коли світ почав зʼясовувати, що сталося. Ще вночі говорив з президентом Дудою, висловив йому свої співчуття – російська агресія забрала життя двох громадян Польщі", – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 15 листопада під час масованої ракетної атаки РФ на Україну в селі Пшеводув у Польщі впала ракета, через що загинули двоє людей.

Вже 16 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив про відсутність доказів того, що ракета була випущена російськими військовими і припустив, що вона могла належати українській ППО.

Застосовувати 4 статтю договору НАТО поки що, ймовірно, немає потреби. Про це 16 листопада заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Паралельно заяву щодо ситуації в Польщі зробив також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. За його словами, немає підтверджень, що інцидент в Польщі став результатом навмисних дій. Попередня інформація свідчить про приліт ракети української ППО.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву щодо розслідування інциденту з падінням ракети в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути