середа, 16 листопада 2022 18:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда відреагував на бажання України теж розслідувати події в Польщі

Дуда відреагував на бажання України теж розслідувати події в Польщі
Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на заклик України включити її до розслідування падіння ракети на польській території. Фото: Getty Images

Президент Польщі Анджей Дуда відреагував на заклик України включити її до розслідування падіння ракети на польській території.

Він заявив, що перед цим Варшава має порадитися з Вашингтоном. Про це повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган прокоментував падіння ракети в Польщі

"Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що і Польща, і США повинні домовитися, перш ніж Україна зможе взяти участь у розслідуванні ракетного удару по Пшеводову, про що вимагає українська сторона", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 листопада під час масованої ракетної атаки РФ на Україну в селі Пшеводув у Польщі впала ракета, через що загинули двоє людей.

Вже 16 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив про відсутність доказів того, що ракета була випущена російськими військовими і припустив, що вона могла належати українській ППО.

Застосовувати 4 статтю договору НАТО поки що, ймовірно, немає потреби. Про це 16 листопада заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Паралельно заяву щодо ситуації в Польщі зробив також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. За його словами, немає підтверджень, що інцидент в Польщі став результатом навмисних дій. Попередня інформація свідчить про приліт ракети української ППО.

Зараз ви читаєте новину «Дуда відреагував на бажання України теж розслідувати події в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути