Ексклюзиви
субота, 04 травня 2013 10:55

Дострокові вибори мера і міськради Черкас бажано провести цієї весни - Томенко

Дострокові вибори мера і міськради Черкас бажано провести цієї весни - Томенко
Микола Томенко. Фото: gazetavv.com

Вирішенню конфлікту навколо ситуації з керівництвом Черкас можуть сприяти тільки дострокові одночасні вибори міського голови та міськради і вже цієї весни, вважає народний депутат України Микола Томенко.

Коментуючи в ефірі місцевої телерадіокомпанії "Вікка" відставку мера Черкас Сергія Одарича і формування нового виконкому, депутат пояснив, що такий варіант виходу зі сформованої ситуації може бути обумовлений двома аргументами. "По-перше, завершиться суд за позовом Сергія Одарича. По-друге, літні вибори - завжди" вибори меншини ", зате восени більша кількість людей бере участь у виборчій кампанії і міський голова таким чином отримує більше суспільної легітимності", - цитує Томенка його прес-служба в суботу.

Вказуючи на необхідність проведення виборів і до Черкаської міськради, він навів аргумент про те, що "є певна категорія депутатів, які спочатку втекли з опозиційних фракцій, щоб підтримати більшість Партії регіонів і" Вільних демократів ", а тепер частина" Вільних демократів "втекла з партії, щоб підтримати більш нову більшість або увійти до Партії регіонів. "

"Це значить, що на сьогодні багато депутатів міськради вже неодноразово зраджували своїх виборців і, таким чином, було б правильно, щоб черкаська громада сама вирішила питання міського голови і складу міської ради", - наголосив Томенко.

Як повідомлялося, 24 квітня секретар Черкаської міськради Віктор Горкун (фракція Партія регіонів) підписав рішення міської ради про відставку міського голови Черкас Одарича.

Разом з тим, Одарич відмовився віддавати печатку В.Горкуну, який відповідно до чинного законодавства після відставки чинного міського голови стає виконуючим обов'язки.

Сергій Одарич також оскаржив рішення про відставку в Соснівському райсуді міста. Як очікується, скарга буде розглянута після травневих свят.

Крім того, 29 квітня на сесії Черкаської міської ради було обрано новий секретар міськради - депутат від КПУ Віктор Білоусов. Він автоматично став в.о. мера Черкас. Секретар Черкаської міськради Горкун відправлений у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори мера і міськради Черкас бажано провести цієї весни - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути