четвер, 24 липня 2014 20:12

Дострокові вибори навіть під час війни треба проводити - Палій

Дострокові вибори  навіть під час війни треба проводити - Палій
Фото: gordonua.com

Сьогоднішня відставка уряду - свідчення того, що країна взяла курс на дострокові парламентські вибори, вважає політолог Олександр Палій. На його думку, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк своєю заявою про складання повноважень висловив протест проти бездіяльності депутатів.

"Заява Яценюка - наслідок того, що парламент поводився безвідповідально", - сказав у коментарі Gazeta.ua Олександр Палій. - "Сьогодні виносилося питання на голосування щодо реформування газотранспортної системи та скорочення бюджету. Уряд протестує проти небажання ухвалювати рішення. І теж хоче на вибори".

Жосткого протистояння між найвищими політиками Палій не вбачає, каже що справжнє протистояння - на Донбасі.

"Дострокові вибори, навіть під час війни треба проводити", - вважає політолог. - "Суспільство потребує оновлення. Зараз половина парламенту не голосує за мобілізаційні закони, вони абсолютно безвідповідальні. Хай ідуть на вибори і доведуть, що вони представники суспільства. Жалко і цей мільярд, який піде на вибори. Краще б він пішов на армію".

Відставка уряду може вплинути на підтримку Міжнародного валютного фонду.

"Я сподіваюся, що Яценюк зберігатиме статус виконуючого обов'язки прем'єр-міністра", - висловив припущення політолог.

"Політична сила Президента, будь-яка - "Солідарність" чи "Удар", яку він підтримає, проходить до парламенту з нормальним результатом. Непогані шанси й у "Батьківщини", - прогнозує Олександр Палій. - "Щодо інших є велике поле невизначеності. Може піднятися якась політична сила, піднести сюрприз. Регіонали та комуністи теж підуть на вибори. Соціологія показує, що у комуністів мало шансів потрапити до Верховної Ради. Залишки довіри є у регіоналів".

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори навіть під час війни треба проводити - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути