четвер, 24 січня 2013 14:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Донцова "відпочиває" у порівнянні із Генпрокуратурою – депутат

Донцова "відпочиває" у порівнянні із Генпрокуратурою – депутат
Сергій Сас. Фото: www.ukrinform.ua

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко застосовуватиме всі законні засоби, аби її захистити від "жахливого ганебного наклепу" у справі про вбивство Євгена Щербаня. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат із "Батьківщини" Сергій Сас.

"Прокуратура зараз перетворилася у замовника Юлії Тимошенко. Як мінімум, хочуть її звинуватити у всіх земних і неземних гріхах, а як максимум – звести на той світ. Я не здивуюся, якщо завтра з'явиться інформація, що Тимошенко є одним із очільників Аль-Каїди, бо ще вона в тероризмі не обвинувачується. Або що Юлія Володимирівна має безпосереднє відношення до вбивства бакинських комісарів чи до підпалення Рейхстагу разом із Георгієм Димитровим. От тоді буде повний комплект", - наголосив він.

Депутат розказав, що ознайомився із оприлюдненим у пресі повідомленням Тимошенко про підозру. "Маючи досвід ознайомлення із документами Генпрокуратури по окремих справах, в мене сумніву немає, що вони справжні. Якщо їх почитати, то у написанні детективів письменниця Дар'я Донцова "відпочиває" у порівнянні із нашою прокуратурою. Вони вже зараз можуть увійти до самих читабельних брендів кримінальної публіцистики. Як можна писати: "Приблизно у такий-то період Юлія Тимошенко та Павло Лазаренко домовилися вбити Євгена Щербаня". І крапка. А далі що? Коли домовилися, де? Це не встановлено слідством, а те, що домовилися – вони знають. Як таке може бути?!", - зауважив Сас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрінформ" документом довів Власенку, що суд по Азарову таки був?

"Я вже не кажу про спосіб передачі коштів за замовне вбивство. У ті часи гроші носилися у дипломаті і так розплачувалися, а не перераховували майже через весь світ з фірми на фірму, про що пишуть у справі. Крім того, кілери того часу, які себе поважали, брали оплату наперед – повністю або частково, бо дуже складно було отримати кошти після виконання замовлення. А тут пройшло сім місяців, і, виявляється, кілери щасливі",  - пояснив політик.

Коментуючи заяву екс-адвоката засудженого Вадима Болотських Дмитра Поїзда про те, що у справі Щербаня треба допитати Ріната Ахметова, він зазначив: "У нас закон не передбачає розмежування свідків першого чи другого сорту – за майновими ознаками чи посадами. Тому суд може викликати  на допит будь-яких свідків для встановлення істини. Всі – захисники, суд, прокуратура, мають діяти відповідно до Конституції та законів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не пам'ятає п'ятничний прихід Власенка

Сас повідомив, що розслідування кримінальних справ по "Кіотських грошах" та машинах "Швидкої допомоги", у яких він є захисником Тимошенко,  подовжили на півтора роки. "На всякий випадок залишили у обоймі. Раптом не буде достатньо усього того, що вони зараз навидумували. А тут, виявиться, ось ще є", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Донцова "відпочиває" у порівнянні із Генпрокуратурою – депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути