четвер, 24 січня 2013 10:29

Кузьмін запевнив, що ніхто не збирається арештовувати Власенка та Шкіля

Кузьмін запевнив, що ніхто не збирається арештовувати Власенка та Шкіля
Кузьмін ФОТО: job-sbu.org

Генеральна прокуратура не збирається заарештовувати захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, народного депутата ("Батьківщина") Сергія Власенка.

Про це заявив перший заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Заарештовувати Власенко ГПУ не збирається. Нас влаштовує, як він захищає Тимошенко ... Нехай продовжує такий захист. А взагалі, підписати подання до Верховної Ради на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності (так само, як і підписати повідомлення про підозру народного обранця у вчиненні злочину) може тільки Генпрокурор. Чи буде він це робити - питання до нього", - сказав Кузьмін

При цьому він зазначив, що від колишньої дружини пана Власенка Наталії Окунської в прокуратуру надійшло кілька заяв про те, що він неодноразово її бив, причому в присутності дітей та інших осіб. "Одна з таких заяв написана вже цього року", - заявив перший заступник генпрокурора. За його словами, цю заяву було внесено до Реєстру досудових розслідувань, зараз слідчий проводить перевірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генпрокуратурі розповіли, що проти Тимошенко розслідуються ще три справи

Нагадаємо, 21 січня Сергій Власенко повідомив, що Генеральна прокуратура порушила проти нього дві кримінальні справи.

Окрім того, перший заступник Генпрокурора заявляє, що справу проти опозиціонера Андрія Шкіля є, але побоюватися йому немає чого."Термін давності у цій справі дійсно пройшов, але, щоб справу закрити, потрібно отримати згоду самого Шкіля. А отримавши, звернутися до суду - тільки він може справу закрити", - сказав він.

"Закриття справи за терміном давності є нереабілітуючою обставиною. Можливо, Шкіль на це не піде, може, він хоче закриття справи, наприклад, за відсутністю події або складу злочину ... ", - додав він. "У будь-якому випадку, міфічний арешт Шкіля в Україні - це вигадки його самого і соратників ... Тож справа дійсно є, але побоюватися Шкілю немає чого", - підкреслив Кузьмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про інтимні стосунки між Тимошенко та Лазаренко вигадали люди, які вже "нижче плінтуса" - Оленюк

Нагадаємо, у 2001 році Андрій Шкіль був заарештований за участь в акції "Україна без Кучми". Від вироку строком до восьми років його врятувало обрання в парламент, проте до складу цієї Ради він не ввійшов.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін запевнив, що ніхто не збирається арештовувати Власенка та Шкіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути