четвер, 24 січня 2013 09:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Генпрокуратурі розповіли, що проти Тимошенко розслідуються ще три справи

У Генпрокуратурі розповіли, що проти Тимошенко розслідуються ще три справи
Фото: fakty.ictv.ua

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін розповів про те, які справи розслідуються проти Юлії Тимошенко крім "справи Щербаня".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Сегодня".

"У провадженні прокуратури є справа про медавтомобілі (у справі обвинувачуються двоє працівників Київської регіональної митниці. Досудовим слідством встановлено, що зазначені посадові особи в 2009 році допустили службову недбалість та неправомірно оформили типові автомобілі Opel Combo Adaptеd 1,4 Twinport як спеціалізовані та адаптовані для надання медичної допомоги. Насправді транспортні засоби, за даними ГПУ, відрізнялися від звичайних лише наявністю двох стандартних коробок для медичного обладнання, килимками та логотипами на кузові. Недоотримані митні платежі оцінюються в 9 мільйонів гривень. Один з епізодів справи Тимошенко стосується перевищення влади і службових повноважень при закупівлі під урядові гарантії зазначених вище авто - ред.) і "кіотських" грошах (кошти, отримані Україною від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу - ред). Із матеріалами справи знайомляться досі адвокати Тимошенко, роблячи це дуже повільно", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яворівський пояснив, що робитиме опозиція, поки "регіонали" відпочивають на Канарах

Також, за словами Кузьміна, є ще справа про спробу дачі хабара суддям Верховного суду. І справа про нанесення тілесних ушкоджень працівникові Госпенітенціарной служби під час безладів у Лук'янівському СІЗО, коли Тимошенко з соратниками приходила туди з вимогою звільнити чоловіка. "Є докази, що пошкодження завдала особисто Тимошенко", - зазначив Кузьмін.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко до семи років в'язниці. Крім того, Тимошенко заборонили займати державні посади протягом трьох років. Суд визнав Тимошенко винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про інтимні стосунки між Тимошенко та Лазаренко вигадали люди, які вже "нижче плінтуса" - Оленюк

Юлію Тимошенко визнали винною в тому, що вона, будучи прем'єр-міністром України, своїми діями при підписанні газових угод 2009 року завдала збитків НАК Нафтогаз України в сумі 1,5 млрд грн.
А днями Тимошенко повідомили про підозру за ст. 191, ч. 5 (розтрата з використанням службового становища) і за ст. 93 (умисне вбивство. Мова йде про "справу Щербаня", - ред.) в редакції КК 1961 року. Тимошенко може розраховувати, при бажанні, на суд присяжних (згідно з новим КПК), оскільки покарання за ст. 93 передбачає довічне позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі розповіли, що проти Тимошенко розслідуються ще три справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути