четвер, 24 січня 2013 11:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"До відкриття кримінальних справ на Тимошенко причетні агенти Москви, для яких Янукович не президент"- Палій

"До відкриття кримінальних справ на Тимошенко причетні агенти Москви, для яких Янукович не президент"- Палій
Олександр Палій: усе робиться для того, щоб відштовхнути Україну від Європи. Фото: schoollife.org.ua

Відкриваючи проти Юлії Тимошенко ще три кримінальні справи, підкреслюють їхній замовний характер. Так агенти Москви намагаються відштовхнути Україну від Європи. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Викликати на допит можна будь-кого, але засудити за злочин 17-річної давності достатньо важко. Тимошенко просто бояться. У оточення Януковича працює якась група, як робить усе можливе, щоб максимально зашкодити євроінтеграції України. Тому так топорно підіймається та тема. Із величезною ініціативою і фактичною шкодою для України. Уявіть ситуацію, 17 років минуло, і людину, хочуть посадити довічно. Фактично забрати життя за той злочин, який відбувався багато років тому. Але тут повинні бути бездоганні докази. Вони узагалі скрізь мають бути бездоганними, але тут особливо. Чи є у нас довіра до правоохоронних органів? В українського суспільства її немає. Буквально щодня маємо повідомлення, що відбувається із державним бюджетом, рейдерство, держзакупівлі, як наприклад, газ для дитсадочків продають за 800 доларів. А от купують його за 400. Все відбувається на поверхні. Чи можемо ми довіритися правоохоронним органам? Чи можемо ми бути впевненими, що вони виходять із мотивів законності, а не з того, що засудити політичного суперника?", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі надумані звинувачення Юлія Володимирівна називає істерикою Януковича"

Політолог вважає, що відкриваючи проти Тимошенко ще три кримінальні справи, підкреслюють  їхній замовний характер.

"Це роблять для того, аби зашкодити європейським інтересам України. А якщо в Генпрокуратури, яка закриває очі на величезну кількість порушень, а тут раптом виявляє таку бурхливу діяльність, працює тільки в одному напрямі, це показує усьому світу її замовний характер  і дуже шкодить Україні. Шкодить її можливостям як держави мати і належний рівень у тому числі і безпеки. Це на сьогоднішній день і питання безпеки, і питання економічного виживання, її вибудовування і представництва нормального на міжнародній арені, отримання підтримки з боку Європи і так далі. Тобто усе ставиться на кон", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін запевнив, що ніхто не збирається арештовувати Власенка та Шкіля

Палій здогадується, що  "тут не обійшлося без тих людей, які не вважають Україну своєю державою, і навіть не вважають Януковича своїм президентом".

"Думаю, цим займаються якісь агенти Москви. Принаймні за безглуздістю це все дуже схоже. З точки зору інтересів України, чи влади за рівнем безглуздості такі дії зашкалюють. Якби це було виключно із інтересів Януковича, то він мав би по-перше показати, що Тимошенко здійснила ці злочини, показати себе у максимально позитивному світлі. Тобто дати їй якийсь термін, потім помилувати її, потім дати їй такий термін, щоб вона не була присутня у політичній діяльності. Постійно була на гачку. Це була б Тимошенко, яка перебуває на волі, але під підписку, нікуди не може виїжджати без згоди слідчого. Це була б оптимальна річ для Януковича. Але тут додаються якісь чудернацькі речі, як от відео з її камери, синці. Усе робиться ніби навмисне, щоб Україну відштовхнути від Європи", - каже він.

Зараз ви читаєте новину «"До відкриття кримінальних справ на Тимошенко причетні агенти Москви, для яких Янукович не президент"- Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути