Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2012 15:28

До Верховної Ради проходять лише чотири партії - соцопитування

До Верховної Ради проходять лише чотири партії - соцопитування
Андрій Биченко каже, що український електорат поділений на дві частини - помаранчеву і біло-блакитну. Фото: liga.net

Якби вибори до Верховної Ради відбулися в середині серпня, 5%-й бар'єр могли б здолати: Партія регіонів - 28. 1%, ВО "Батьківщина" - 25, 6%, Партія "УДАР" Віталія Кличка — 11, 5% та  Комуністична партія України — 8, 2%.

Про це під час прес-конференції  сказав директор соціологічної служби Центру імені Разумкова  Андрій Биченко.

Опитування на цю тему було проведене  фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва разом із соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Мороза — типова відмазка перед виборами — Беспалий

Згідно з результатами, залишаються шанси на здолання виборчого бар'єру  у партії Наталії Королевської "Україна-вперед!" - 4 % та ВО "Свобода - 3,8%. Не визначилися із вибором 14%, найбільшою мірою у Східному (18%) та Центральному  (16%) регіонах , найменшою — у Південному  (7%) та Західному регіоні (10%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович із Путіним не домовились, бо Газпрому не дозволили на пряму за безцінь скупити українські облгази — Гудима

"Рейтинги, якщо ми подивимось,  змінюються, але  в окремих групах. Український електорат починаючи із виборів президента  2004 року розділився дуже сильно на умовно біло-блакитну і помаранчеву частини. Ці дві частини  приблизно однаково великі. Між ними перетікання електорату фактично не відбувається. Якщо ми подивимось на коливання рейтингу, то пробачимо, що рейтинги Партії регіонів та КПУ дуже чітко пов'язані . Якщо збільшується рейтинг Партії регіонів, у комуністів він зменшується, і навпаки. Приблизно така ж ситуація і в протилежному таборі. Ми маємо на сьогодні картину приблизної рівності голосів абсолютно різних таборів, які важко сприймають один одного", - сказав Біденко.

Зараз ви читаєте новину «До Верховної Ради проходять лише чотири партії - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

271

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути