неділя, 26 серпня 2012 08:02

"40 років достатньо, щоб вийти з комуністичної пустелі" — Костенко про майбутнє України

"40 років достатньо, щоб вийти з комуністичної пустелі" — Костенко про майбутнє України
Наближається можливе фінансове банкрутство України, а відтак необхідність радикальної зміни політики, наголошує Юрій Костенко Фото: news.nikcity.com

Принципові зміни у владі можуть відбутися до президентських виборів 2015 року. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив лідер Української народної партії Юрій Костенко.

"Наведу приклад. 1999 рік – президентські вибори. Після обрання Кучми на другий термін, я – голова фракції, йду до нього і пропоную на посаду прем'єра кандидатуру Віктора Ющенка. Мотивація – успішно провів грошову реформу, має гарне реноме у світі, а Україна наближається до дефолту. Інших у парламенті не бачу. Леонід Данилович каже: "Ніколи". Але пройшов місяць, він змінив свою позицію на 180 градусів і подав кандидатуру Ющенка. Бо йому кредитори сказали: "Ми можемо дати нові кредити лише за умови радикальної зміни урядової політики. А хто може змінити – знаємо". Назвали дві кандидатури, однією з яких був Ющенко. За півтора року його прем'єрства Україна перейшла від бартеру до нормальних грошово-фінансових стосунків, зокрема з Росією за газ, виплатила заборгованість по пенсіях та зарплатах. Після того як усе було зроблено, олігархічно-ліва комуністична більшість відправила Ющенка у відставку. Бо загроза дефолту минула. Точно так і зараз. Фактично все повернулося назад. Президент – цар, намісник Бога. Але наближається можливе фінансове банкрутство України, а відтак необхідність радикальної зміни політики", - підкреслив лідер УНП.

Костенко зауважив, що у світі ефективно працюють усі форми державного правління.

"Україна всіх їх пройшла. Жодна з них не дала нам якісного стрибка в розвитку економіки, демократії, прав людини. Доки у владі домінуватиме тоталітарна ментальність совка, ніякі закони чи форми правління не змінять якість життя в країні", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ні комуністи, ні партія Януковича не ведуть країну в майбутнє"

Костенко також розповів, якою бачить Україну через два десятиліття.

"Якщо вірити історії з Мойсеєм, то через 20 років ми станемо на шлях свого національного європейського розвитку. 40 років достатньо, щоб вийти з комуністичної пустелі", - підкреслив він.

Повне інтерв'ю Юрія Костенко читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"40 років достатньо, щоб вийти з комуністичної пустелі" — Костенко про майбутнє України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути