понеділок, 27 серпня 2012 06:00

"Український парламент варто пересадити на КрАЗи"

Автор: Фото: Ірина Реріх
 

— Нашим машинам немає рівних — пройдуть по болоті, піску, бездоріжжю. Беруть вантажі, що іншим не під силу. Об'їздили весь світ. Це транспорт для військових, бо сам із залізним характером. Одним словом — КрАЗи. Тільки держава, схоже, не надто переймається автомобілебудуванням, — каже Володимир Козинець, директор з виробництва холдингової компанії "АвтоКрАЗ" у Кременчуці на Полтавщині. Це найбільший автомобільний завод країни. У четвер 16 серпня його відвідала лідер партії "Україна — Вперед!" Наталія Королевська. Її супроводжує футболіст, володар "Золотого м'яча" і другий номер у списку партії — Андрій Шевченко.

Компанія "АвтоКрАЗ" експортує автомобілі у 46 країн світу. Щороку випускає 2240 машин.

— Замовлень значно більше, ніж можемо виконати в сучасних умовах. Адже залежимо від постачальників. Через відсутність комплектуючих не маємо можливості працювати на повну потужність. А лихоманить нині всіх металургів, великі підприємства. Криза і нестабільність у країні позначилися на всьому, — продовжує Володимир Васильович. — Як ніколи потребуємо державної підтримки.

Наталія Королевська й Андрій Шевченко пройшлися виробничими цехами, подивилися, як збирають автомобілі. Поспілкувалися з колективом.

— Україна вміє робити автомобілі, які можуть конкурувати у всьому світі, — говорить Наталія Королевська. — Але складається враження, влада робить усе можливе, щоб ми стали сировинним додатком, перестали створювати якісну і конкурентну продукцію. Тільки давали робочу силу та були повністю залежними від інших країн. Державна політика знищує потужні підприємства. Із сотні відсотків продукції лише десята частина йде на внутрішній ринок. Решту експортуємо за кордон. Держзамовлення у країні немає. Стимули для розвитку підприємств також відсутні. Тобто, умисно знищують робочі місця. Ми поставили перед собою задачу — прийняти закон про підтримку національного виробника, зберегти робочі місця, підвищити заробітну плату за рахунок модернізації підприємств. Нині потрібно робити вибір між високотехнологічною, високооплачуваною, ефективною економікою чи низькооплачуваною сировинною. Ми підтримуємо машино-, вагоно-, суднобудування — ті галузі, що принесуть достаток людям і державі.

Гостям показали полігон, де випробовують автомобілі. Наталія Королевська погодилася проїхатися КрАЗом. Впевнено завела вантажівку і на швидкості помчала полігоном.

— Український парламент варто пересадити на КрАЗи, щоб зрозуміли, кермувати ними не важче, ніж "мерседесами", — каже Наталія Юріївна з усмішкою. — Я отримала водійські права категорії С, свого часу водила "газель". Порівняно з нею, КрАЗ — машина зручніша в управлінні, потужніша. А на політичній дорозі потрібні саме КрАЗи.

Наталія Королевська разом з Андрієм Шевченком і Остапом Ступкою приїхали на національний Сорочинський ярмарок у село Великі Сорочинці Миргородського району Полтавщини.

— Не проходьте мимо — вишиванки, рушники, скатертини. Ручна робота, — припрошують майстри до своїх яток.

— Яка цікава вишивка, — Остап Ступка спиняється біля ятки з рушниками. Наталія Королевська та Андрій Шевченко розглядають крам.

— Спробуйте поярмаркувати, — запрошує майстриня футболіста на своє місце. Біля краму стають кілька десятків покупців.

— Погляньте. Це ж Шевченко. Ми вас любимо, — вигукують.

Футболіст пропонує купити рушники з його автографом. Троє миттю погоджуються.

— Торгівля пішла, — сміється Андрій, розписується на лляній скатертині.

— Наталіє Юріївно, що перше зробите, як прийдете в парламент? — запитує 20-річний Ярослав Сердюк.

Політик усміхається:

— Пропонуємо програму "Нова економіка — нова країна". Починати зміни потрібно на законодавчому рівні. Підтримати наших виробників. Коли запрацює економіка, життя зміниться на краще.

— Правильно, пані Наталіє, — обіймає Королевську 50-річна Катерина Іванівна, народна майстриня. — Ви — красива, тендітна жінка, а така сильна і мужня.

На ярмарку Остап Ступка придбав вишиті рушник, скатертину та сорочки для дружини й дітей. Андрій Шевченко купив вишиванку. Наталія Королевська вподобала червоні коралі.

— Те, що українську культуру потрібно модернізувати і зберігати найкращі здобутки, придумав не я. Ці ідеї плекав мій батько, коли ще був з нами, — каже Остап Ступка. — На Сорочинському ярмарку побачив, місцеві майстри вкладають частку своєї душі у збереження традицій української культури. Для цього і ми тут: вкладати часточку своєї душі та підтримувати цих талановитих людей.

 

Ще кілька місяців тому ніхто не вірив, що можна створити партію нового типу, привести в політику нових лідерів, які працюватимуть на країну та людей. Тепер це реальність. "Україна — Вперед!" — партія нових політиків. Ніхто в країні не розбирається краще у футболі, як Андрій Шевченко. Він опікуватиметься у парламенті питаннями підтримки масового спорту і здорового способу життя українців. У команду запросили актора Остапа Ступку. Треба будувати культуру в політиці, а не політику в культурі. Дитячий кардіохірург Ілля Ємець відомий тим, що прооперував наймолодшого пацієнта у світі. Немовляті було 3 години від народження. Він працюватиме над розвитком медичної галузі. Наша команда молода. Це наші перші вибори. І ми зможемо поміняти ситуацію в країні.

Наталія Королевська, про кандидатів у народні депутати від своєї партії "Україна — Вперед!" на зустрічі з працівниками комунального підприємства "Водоканал" у місті Кременчук

 

Зараз ви читаєте новину «"Український парламент варто пересадити на КрАЗи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути