неділя, 23 грудня 2012 09:26

"До Митного союзу зручніше йти з Азаровим" - Погребинський

"До Митного союзу зручніше йти з Азаровим" - Погребинський
Янукович не міг призначити Хорошковського, бо його кандидатура абсолютно неприйнятна для Москви, наголошує політолог Фото: glavcom.ua

У такому складному парламенті Янукович хоче бачити на місці спікера стовідсотково свого, корінного донецького. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Михайло Погребинський.

"Лавринович таким не є, бо має "рухівське" минуле. По-друге, ця людина має бути гнучкою і неконфліктною для опозиції. У Рибака навіть голос лагідний-лагідний. Усіх заспокоює, ніби закликає жити дружно. Хоча, як можна дружно жити з Іриною Фаріон (народний депутат від "Свободи", - ред.) – важко уявити. Однак "регіонали" йдуть саме цим шляхом. Тому й віце-спікером став "свободівець" (Руслан Кошулинський, за якого проголосували 305 депутатів, - ред.)", - наголосив він.

"Щодо того, що Москва вимагала затвердити прем'єром Азарова, то це повна маячня. Ну, який президент погодиться, щоб хтось йому нав'язав главу уряду?", - зауважив Погребинський.

За словами політолога, Янукович не міг призначити Хорошковського, бо його кандидатура абсолютно неприйнятна для Москви.

"Він постійно займає антиросійську позицію. Якщо йти до Митного союзу, то це зручніше робити з Азаровим", - підкреслив Погребинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бондар пояснив, що самовисуванці голосували за Азарова та Рибака, бо Рада була б "перегріта"

"Я особисто вважав, що прем'єром буде Сергій Арбузов. Але президент вирішив: ще не час ризикувати", - додав він.

Думки інших експертів стосовно того, чому головою Верховної Ради став 66-річний Володимир Рибак, а уряд знову очолив 65-річний Микола Азаров, читайте у журналі "Країна" № 49 (152) за 20 грудня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"До Митного союзу зручніше йти з Азаровим" - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути