субота, 15 грудня 2012 23:13

Янукович не втомився від Азарова - експерт

Янукович не втомився від Азарова - експерт
Володимир Фесенко ФОТО: gart.org.ua

У питанні призначення Миколи Азарова прем'єром президент зробив ставку на фігуру, яка уособлює для нього стабільність та збереження "статусу-кво". Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Це фігура, яка найбільше влаштовує президента. Янукович йому довіряє. Максимум амбіцій Азарова – це крісло прем'єра. Тут підходить прислів'я: "Старий кінь, який борозни не псує". Янукович хотів загасити конфлікти між бізнес-політичними угрупуваннями у своєму оточенні. Голосування було "тестом на вошивість". Партію регіонів та комуністів примусили це зробити. Був даний сигнал – не підтримаєте Азарова, почнеться велика реструктуризація влади. Заміна керівників могла стати масовою і торкнутися всіх ключових державних інституцій", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак та Азаров за призначення ще не пили

За словами експерта, обрання Азарова також продемонструвало, що глава Нацбанку Сергій Арбузов не готовий до керівництва урядом. "Всі його ініціативи, які не були сприйняті парламентом, засвідчили, що він не став політиком. А Азаров намагається діяти не просто як адміністратор, а як політик. Навіть те, як він чемно відповідав на нечемне запитання Ірини Фаріон, продемонструвало: він уникає будь-яких конфліктів. Це його сильна риса. Як і те, що він є людиною, яка не пов'язана із конкурентними інтересами різних кланів Партії регіонів", - наголосив Фесенко.

Політолог вважає слабкістю прем'єра те, що від нього втомилися різні угрупування в Партії регіонів. "Це не особливо приховується. Він про це знає. Але головне – від нього не втомився президент. Тому всі інші повинні терпіти. Мінусом також є те, що у Азарова проблеми із мовою. Хоча для Януковича це не головне питання. В складний кризовий час йому потрібна консервативна, але досвідчена людина", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не втомився від Азарова - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути