четвер, 13 грудня 2012 18:38

"Відбувся прецедент - представники олігархічних кіл не зайняли ключових посад" - експерт про призначення

"Відбувся прецедент - представники олігархічних кіл не зайняли ключових посад" - експерт про призначення
Володимир Цибулько вважає Азарова і Рибака державниками. Фото: www.radiosvoboda.org

Новообрані прем'єр Микола Азаров та спікер Володимир Рибак є державниками.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи призначення головою Верховної Ради "регіонала" Володимира Рибака, він запевнив, що саме Рибак, як і вдруге обраний прем'єр-міністр Микола Азаров є людьми державницького штибу.

"Насправді це ніяке не повернення до совка, а повернення до державницького формату, - наголосив він, коментуючи порівняння Рибака з брежнєвським періодом. - Тому що, якби на цій посаді був висуванець олігархічного середовища, а не державницького - було б все інакше. А так, Рибак та Азаров — це люди формати державницького, а не олігархічного".

Цибулько додав: "Тому, насправді відбувся дуже цікавий прецедент, бо, по суті, висуванці олігархічних середовищ не зайняли ключових посад в державі. І швидше за все, зараз Янукович і державники в партії влади будуть пробувати сформувати виборчий процес на 2015 рік таким чином, щоби олігархи не отримали контрольний пакет в наслідок президентських виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калєтнік не буде ефективним дублером для Рибака, бо сам не має досвіду - експерт

Прикладом дійсно державницького керування, за словами експерта, є політика президента РФ Володимира Путіна.

"Олігархічні середовища змістилися настільки, що вони хочуть, щоби фактично держава була у них, чого державники у владі не можуть допустити. Вони мають діяти навпаки, на прикладі поведінки Путіна, який не тільки не дистанціювався від олігархів, а й змусив їх працювати на країну. Зараз, мені здається, Янукович і державники в Партії регіонів будуть формувати таку ситуацію, щоб олігархів і судову систему зламати і змусити працювати на державу, а не формувати державу під свої інтереси", - підкреслив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді ходили по головах, били морди і душили

Нагадаємо, що сьогодні у парламенті було ухвалено керівництво нової Ради. Так спікером став "регіонал" Володимир Рибак, першим віце-спікером - комуніст Ігор Калетник, а віце-спікером - "свободівець" Руслан Кошулинський.

Зараз ви читаєте новину «"Відбувся прецедент - представники олігархічних кіл не зайняли ключових посад" - експерт про призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути