Ексклюзиви
субота, 27 липня 2024 03:03

Дії Китаю щодо війни РФ проти України не збігаються з заявами - Огризко

Дії Китаю щодо війни РФ проти України не збігаються з заявами - Огризко
Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко прокоментував заяви Китаю щодо України. Фото: Українська правда

Дії Китаю щодо війни в Україні не збігаються із заявами.

Китайці продовжують гратися українцями і говорять те, що би нам приємно було почути. Але роблять речі, які розходяться з заявами, розповів міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.), керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко в етері Еспресо.

"Подивіться, вони начебто, як каже міністр, за справедливий мир. Які ж проблеми, давайте тоді зробимо так, щоб цей справедливий мир настав максимально швидко. Що для цього потрібно зробити? - Припинити постачання Росії тієї техніки, яку вона використовує у війні проти України. Хіба треба бути академіком, щоб прийти до такого банального висновку - ні", - аналізує дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель попросив Китай скористатися своїм впливом на РФ з метою закінчення війни в Україні

Також він заявив, що китайці могли би припинити спонсорувати північнокорейський режим через який Москва отримує додаткові можливості виходу на забезпечення її бодай застарілим, але все одно якимось озброєнням.

Надто багато речей, які не збігаються з тим, що говорить офіційний Пекін.

"Він зараз щось сказав, а практичні кроки де? Тому я, чесно кажучи, не дуже вірю в те, що ми повинні брати на віру оці запевнення, бо запевнення запевненнями, а практика практикою", - підсумував Огризко.

23 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Китаю на запрошення китайського колеги Ван Ї.

Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії і можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру, повідомило МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Дії Китаю щодо війни РФ проти України не збігаються з заявами - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути