Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2024 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна і Китай розпочинають предметні переговори. Відео з Пекіна

Україна і Китай розпочинають предметні переговори. Відео з Пекіна
Україна і Китай проведуть предметні переговори. Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Китаю.

У Пекіні український міністр проведе предметні переговори з китайським колегою Ван Ї. Про це Кулеба повідомив у вівторок.

У розвиток контактів президента України Володимира Зеленського і глави КНР Сі Цзіньпіна, здійснюю перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Російської Федерації проти України, сказав Кулеба.

Це також перший двосторонній візит міністра закордонних справ України до Китаю із 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія схвалила виділення Україні майже €4,2 млрд

"Попереду розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру. Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями", - заявив Кулеба.

На зустрічі обговорять і двосторонні відносини.

"Переконаний, що після того, як Україна почала переговори про вступ до Євросоюзу, Китаю варто поглянути на відносини з нашою державою крізь призму своїх стратегічних відносин з Європою", - сказав український міністр.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Dmytro Kuleba (@dmytro_kuleba)

У МЗС Китаю сказали про "обмін думками щодо реалізації консенсусу між главами держав, просування китайсько-української співпраці та питань, що становлять взаємний інтерес для обох сторін".

Там заявили, що Китай завжди підтримував пошук дипломатичного рішення шляхом припинення вогню і бойових дій. Також заявили, що Китай стоїть "на стороні миру і діалогу" і підтримуватиме міжнардне співтовариство у спільній роботі з пошуку практичного і здійсненного політичного вирішення "кризи".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює візит до Китаю на запрошення китайського колеги Ван Ї. Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії і можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру, повідомило МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Китай розпочинають предметні переговори. Відео з Пекіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути