середа, 15 жовтня 2008 16:02

Давидович каже, що політика сьогодні бере верх над правом

Давидович каже, що політика сьогодні бере верх над правом
Екс-глава ЦВК Ярослав Давидович стурбований ситуацією, що склалася в Україні навколо проведення позачергових парламентських виборів.

"Звичайно ж, сьогодні немає правових підстав не проводити їх (позачергові вибори), оскільки є Указ Президента і законодавча база. Яка вона – це інше питання. Але підстав для бойкотування проведення виборів я не бачу", - сказав Давидович.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні політична складова домінує над правовою.

"А це дуже небезпечно для будь-якої держави, тому що домінувати повинні право, а не політика. Але, на жаль, у нас за останні роки саме політика бере верх. Це відчуває кожен з нас", - підкреслив екс-глава ЦВК.

Давидович зазначив, що не бачить можливості провести вибори 7 грудня: "Законом регламентований кожен день, кожна година підготовки позачергових виборів. Відхилення від норм закону навіть на один день спричиняє за собою наслідки, що ці вибори можна було б визнати недійсними, якщо хтось оскаржить їх результати в суді. Відбудуться чи ні 7 грудня вибори – я не можу категорично стверджувати. Усе залежить від того, як працюватимуть ЦВК й інші державні інституції. Але, як на мене, терміни підготовки вже порушені, і я не бачу можливості провести вибори 7 грудня". ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Давидович каже, що політика сьогодні бере верх над правом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути