пʼятниця, 17 березня 2023 16:17

Данілов попередив світ щодо загрози масового голоду

Данілов попередив світ щодо загрози масового голоду
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Кремль хоче влаштувати масовий голод. Фото: eastnews.ua

Російський президент Володимир Путін хоче влаштувати у світі масовий голод.

Тому його потрібно зупинити якнайшвидше, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Чому я зараз кажу про турбулентні процеси? Річ у тому, що світ не хоче визнати дуже просту річ, що коли у нас відбувається війна зараз, коли Російська Федерація напала на нашу країну підступно, і процеси, які відбуваються, будуть відображатися найближчим часом на всьому світовому співтоваристві. Що робить Путін? Він має велике бажання, щоб найближчі рік, два, три з'явилося таке явище, як голод. І те, що ми вже не зможемо постачати стільки продуктів, скільки ми постачали до цього як країна, яка годувала величезну кількість населення у світі, Путін буде цим користуватися. І майте на увазі, рік, два, три – ці так звані голодні мігранти мають десь з'явитися", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров розродився новими фейками про G20, ЄС і українське зерно

Апарат РНБО презентував президенту та Кабміну розрахунки. Згідно з ними, коли світ у 2040-2050 роках вийде на населення приблизно у 10 млрд, додатково знадобиться 265 млн т протеїнів.

"Де їх брати – світ не знає. І чим більше буде територій, на яких будуть відбуватися такі речі, які сьогодні відбуваються на території нашої країни, це будуть ще більші виклики", – наголосив Данілов.

Російська сторона підкреслила, що продовження пакетної угоди по зерну можливе лише за умови врахування інтересів російських виробників сільськогосподарської продукції та добрив з точки зору безперешкодного доступу на світові ринки.

Угода, укладена за посередництва ООН і Туреччини, має бути продовжена цього місяця.

Україна заявила, що домагатиметься продовження угоди на більш тривалий термін – до року – для кращого перспективного планування, а також хотіла б, щоб до неї був включений порт Миколаїв. Росія, однак, дала зрозуміти, що вона незадоволена деякими аспектами угоди.

Чорноморська зернова ініціатива, укладена за посередництва ООН і Туреччини в липні минулого року, дозволила експортувати зерно з трьох українських портів. Угода була продовжена в листопаді і її дія закінчується 18 березня, якщо не буде досягнуто домовленості про продовження.

Зараз ви читаєте новину «Данілов попередив світ щодо загрози масового голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути