пʼятниця, 03 березня 2023 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров розродився новими фейками про G20, ЄС і українське зерно

Лавров розродився новими фейками про G20, ЄС і українське зерно
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 3 березня.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширив чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД в Telegram. Коментуючи саміт G20, він заявив про "нелегітимність" односторонніх санкцій, будь-яких форм дискримінації в галузі постачання продовольства та добрив і недобросовісної конкуренції шляхом встановлення "цінових стель".

"Настав час припинити розігрувати продовольчу карту. Левова частка зерна з України йде за демпінговими цінами на фураж до ЄС, а не до найбідніших держав. Російському ж експорту чиняться відверті перешкоди, хоч би як переконували всіх у зворотному європейці та американці, яким не звикати говорити неправду", – заявили в МЗС РФ, що також є маніпуляцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські посли "розганяють" відверті фейки про США та війну в Україні

Коментуючи інформацію щодо відповідальності Росії за голод в Африці на тлі припинення "зернової угоди", американський політолог Стефан Еберт проманіпулював заявою:

"Не думаю, що українське зерно незамінне. Відсоток цього зерна великий, але його нестача була відчутна лише певний час".

Російська сторона підкреслила, що продовження пакетної угоди по зерну можливе лише за умови врахування інтересів російських виробників сільськогосподарської продукції та добрив з точки зору безперешкодного доступу на світові ринки.

Угода, укладена за посередництва ООН і Туреччини, має бути продовжена цього місяця.

Україна заявила, що домагатиметься продовження угоди на більш тривалий термін – до року – для кращого перспективного планування, а також хотіла б, щоб до неї був включений порт Миколаїв. Росія, однак, дала зрозуміти, що вона незадоволена деякими аспектами угоди.

Чорноморська зернова ініціатива, укладена за посередництва ООН і Туреччини в липні минулого року, дозволила експортувати зерно з трьох українських портів. Угода була продовжена в листопаді і її дія закінчується 18 березня, якщо не буде досягнуто домовленості про продовження.

Зараз ви читаєте новину «Лавров розродився новими фейками про G20, ЄС і українське зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути