Ексклюзиви
понеділок, 16 серпня 2010 09:41

Цушко хоче замість пільг давати гроші

Цушко хоче замість пільг давати гроші

Міністр економіки України Василь Цушко називає нинішні соціальні пільги непосильним багажем для держави і виступає за їх монетизацію.

Про це міністр заявив під час відео-онлайн-конференції у видавництві "Аргументи і факти".

"У Києві пільгами на проїзд може скористатися кожен громадянин, тому що тут ходить транспорт, а в селі громадянин не може скористатися, тому що там приватні автобуси. Потрібно монетизувати пільги – видавати їх грошима. Тоді ця людина проїде в автобусі", - зазначив міністр

"Умовно пільги одержують всі , але це обман. Всі знають, що у нас медицина платна, хоча в Конституції написано, що вона безкоштовна", - зауважив чиновник.

Він також переконаний, що пільги мають бути спрямовані на допомогу бідним.

"З погляду ринкової стратегії – потрібно щоб платили всі, а бідним допомагати. Потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що ціна не може бути одна для всіх", - вважає міністр.

Він також нагадав про рішення Кабінету міністрів підвищити субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг з 14 липня, повідомивши, що поки не всі, кому такі субсидії передбачені, звернулися по державну допомогу.

"Є ще один парадокс – Захід оформляє 100% покладених субсидій, а решта регіонів – 60-70% покладених субсидій, - зауважив чиновник і додав. - Коли всі платитимуть все, у нас зникне економіка кривих дзеркал. Всі знають, що законодавчо пільги на 300 млрд. грн. – це нездійсненно".

Він закликав громадян не слухати критику рішень уряду, а йти оформляти субсидії.

Нагадаємо, що з 1 серпня НКРЕ підвищила ціни на газ на 50%. Міністерство ЖКГ прогнозує, що через подорожчання газу тарифи на опалення та гарячу воду зростуть на чверть.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Цушко хоче замість пільг давати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути