четвер, 24 червня 2010 20:19

"Контролери з водіями домовляються не пропускати пільговиків"

Утретє цього року афганці Черкащини звернулися з листом до керівництва області щодо незаконних дій перевізників.

Учаснику бойових дій в Афганістані 42-річному Валентину Мельниченку з Тального на місцевій автостанції другий рік відмовляють у пільговому перевезенні. Чоловік стверджує: якщо їде з Черкас, Умані, Звенигородки чи Києва, без проблем користується пільгами.

— Відмову мотивують тим, що водії не хочуть везти. Головне, що їду з Тального автобусом "Криві Коліна–Умань" пільгами не маю права користуватися, а назад з Умані в Тальне цим же автобусом — уже є пільги, — розповідає Валентин Володимирович. — За законом, із мене мають брати лише станційний збір. Контролери ще й оскорбляють. Мовляв, багато вас таких розвелося. У Києві, наприклад, і станційний збір не беруть. Я платити не відмовляюся. Але ж наших пільг, наскільки я знаю, ніхто не відміняв. Контролери з водіями домовляються, щоб не пропускати пільговиків. Не раз було, що водій каже касиру, що в нього вже сидить в автобусі троє чи п"ятеро пільговиків, мовляв, більше брати не буде. Я купляю білет. Заходжу в автобус і питаю пасажирів чи є пільговики. Виявляється, жодного.

Мають брати лише станційний збір

Начальник автостанції Тального Надія Гаркуша запевняє, що згідно з договором перевозять учасників бойових дій і війни, лише за відривними талонами. В іншому випадку пільговик має купляти білет за звичайною ціною.

— Скарги від афганців надходять із 1 листопада 2009 року, — каже голова обласної спілки афганців Олександр Рибченко. — Зокрема, на АТП-17127, товариство "Монастирищенське АТП-17140", "Уманське АТП-17107", підприємство "Фаренюк". Вони самовільно скасували право на безкоштовне перевезення. Хоч між ними й облдержадміністрацією є договір. Надіємося на нового губернатора, що допоможе вирішити ці питання цивілізованим шляхом. Торік комісія перевірила, що лише за третім колом одного з маршрутів їхав один афганець. Так що нас не так уже й багато, і не так часто їздимо.

В області близько 6,5 тис. осіб, які брали участь у бойових діях в Афганістані та інших країнах. 430 із них — інваліди.

Зараз ви читаєте новину «"Контролери з водіями домовляються не пропускати пільговиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути