субота, 23 листопада 2013 07:45

"Човен з Януковичем має піти на дно": опозиція зробила ставку на 24 листопада
8

Фото: Фото: Денис Тимошенко

На дев'яту річницю Помаранчевої революції, на Майдані Незалежності у Києві панував революційний настрій. Лідери опозиції з імпровізованої сцени закликали людей продовжити її традиції і боротись за євроінтеграцію України до перемоги.

Зокрема, лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив, що в українців був і залишається вибір — Європейський Союз.

"Є бажання, є воля — змінити в країні цю систему, впливати на державу і бути впевненими її громадянами. Ми повинні боротись за вільну країну і завтрашній день", - зазначив Кличко.

На його переконання, українці зможуть це зробити, якщо не будуть байдужими і не будуть чекати, а почнуть діяти.

У свою чергу один із лідерів ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що нинішній президент Віктор Янукович намагається "вбити українську мрію — мрію бути достойною, європейською країною".

"9 років тому на Майдані Незалежності Україна заявила Помаранчевою революцією про те, що ми вільна країна і вільні люди. Ми боремось за свою свободу, і ми її виборемо. Нинішня влада має бути відправлена у темне історичне минуле", - підкреслив Яценюк.

Разом з тим голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав українців приходити на акції протесту.

"Ми маємо боротись проти цієї влади. Саме тому потрібно приходити на мітинги. Ми повинні розхитувати цей човен бандитської влади, щоб його потопити. На дно має піти човен із Януковичем, який зрадив Україну", - заявив Тягнибок.

За його словами, європейці шоковані антиєвропейським рішенням уряду Миколи Азарова, але ще не все втрачено.

"Ми маємо масово прийти 24 листопада, у неділю, на Європейську площу для того, щоб нас було сотні тисяч. Тоді ми зможемо показати усім, чого ми варті", - резюмував Тягнибок.

Нагадаємо, 24 листопада, у неділю, опозиція планує вивести на центральні вулиці Києва сотні тисяч учасників. Збір мітингувальників намічений у парку Тараса Шевченка. Хода має розпочатися об 11.30 і пройти за маршрутом: вулиця Володимирська — вулиця Тараса Шевченка — Бесарабська площа — вулиця Хрещатик — Європейська площа, де буде проведено мітинг.

Зараз ви читаєте новину «"Човен з Януковичем має піти на дно": опозиція зробила ставку на 24 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути